Foto: Henning Bagger, Scanpix

Overskud fortsætter: Stort plus i AaB-regnskab efter millionsalg

Bestyrelsen i AaB har netop godkendt regnskabet for første halvår 2017 - klubben fastholder forventningerne.

Der er langt ned til de blodrøde tal, AaB præsenterede for bare tre år siden. Når 2017 er gået, skulle AaB nemlig gerne kunne præsentere et samlet overskud i regnskabet på mellem 15 og 20 millioner kroner. Det var forventningen, da året begyndte, og det er stadig forventningen, nu hvor tallene for første halvår 2017 er lagt sammen.

Før skat kan AaB nemlig sig tegne for et overskud på 24,3 millioner kroner før skat for de første seks måneder. En klar forbedring fra første halvår 2016, hvor overskuddet "kun" var på 10,9 millioner kroner.

Resultatet anses ifølge en pressemeddelelse fra AaB for "meget tilfredsstillende". 

Læs også Så er det officielt: Bassogog solgt til kinesisk klub

- Overskuddet på 24 millioner kroner i første halvår 2017 er meget tilfredsstillende, og de markante transferindtægter betyder også, at vi har haft mulighed for at agere offensivt i transfervinduet, siger AaB’s administrerende direktør, Stephan Schors.

Det er netop et stort overskud på transferaktiviteterne, der boostet AaB's finanser. Her lyder overskuddet på 38,6 millioner efter salg af spillerne Christian Bassogog og Joakim Mæhle. Især salget af Bassogog trækker i denne sammenhæng op. AaB solgte i februar sin guldfugl til en kinesisk klub for et rekordstort, men stadig ukendt beløb. 

Imens er omsætningen faldet fra 38,4 millioner kroner i 2016 til 29 millioner kroner for samme periode i år - det skyldes et fald i tv-indtægter på 5,3 millioner kroner og et fald i match-day-omsætning på 2,6 millioner kroner, meddeler AaB. 

Læs også Spalvis skaber overskud: AaB leverer sorte tal for tredje år i træk

Personaleomkostningerne udgør i dette regnskab 27,5 millioner kroner, hvilket er en stigning på 5,8 millioner kroner fra første halvår 2016. 

Alt i alt betyder det, at forventningerne til regnskabsåret fastholdes. Indregnet i det store overskud er yderligere investeringer i både kommerciel udvikling, faciliteter og spillere. 

AaB’s egenkapital udgør 123,4 millioner krpner pr. 30. juni 2017.