LIGE NU:

Overvågning i Aalborg: Boulevarden fyldes med kameraer

Hele 11 overvågningskameraer er ved at blive installeret i midtbyen i Aalborg. Kameraerne skal øge trygheden i området.

I disse dage er Nordjyllands Politi ved at installere 11 overvågningskameraer på Boulevarden i Aalborg. Det sker i forbindelse med, at der i finansloven for 2018 er afsat penge til 100 kameraer, der skal skabe tryghed i udsatte områder i hele landet. 11 af de kameraer er nu næsten klar i Aalborg.

- Vi har valgt ruten fra Nytorv til John F. Kennedys plads, da vi får mange anmeldelser fra denne placering. Det er desuden et sted mange unge benytter til og fra byen, ligesom der indimellem er mange fodboldfans på strækningen, siger Claus Danø, Politiinspektør ved Nordjyllands Politi.

quote Vi har valgt ruten fra Nytorv til John F. Kennedys plads, da vi får mange anmeldelser fra denne placering. Det er desuden et sted mange unge benytter til og fra byen.

Claus Danø, Politiinspektør ved Nordjyllands Politi

Kameraerne er til for at forebygge kriminalitet. Nordjyllands Politi kommer derfor ikke til at se alle bånd igennem, men når der sker noget, vil de kunne tage båndende i brug. De 11 overvågningskameraer kan ikke filme hele strækningen, men er placeret strategisk steder. I specielle tilfælde kan Nordjyllands Politi dog også vælge at se med direkte.

-  Hvis der for eksempel går 3000 brøndbyfans ned ad Boulevarden, så kan det da godt være vi lige sætter en mand til at se med live. Men det er ikke noget, der kommer til at ske normalt, siger Claus Danø.

I Jomfru Ane Gade har politiet længe haft kameraer til at filme strabadserne. Denne nye videozone er en udvidelse hertil, som skal skabe endnu mere tryghed i byen. Flere skilte langs Boulevarden angiver, at gaden nu er en overvågningszone. Kameraerne går officielt i luften i løbet af næste uge.

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

fokus.. på den russiske spion

Fokus: Nordjyske virksomheder skal forberede sig på spionage

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Til forsiden

Til forsiden