Foto: Per Frank Paulsen

P-licens giver bedre forhold i Aalborg Midtby og Vestbyen

Aalborg Byråd vedtog sidste år at indføre p-licens i Aalborg Midtby og Vestbyen for at give beboerne bedre parkeringsmuligheder.

Beboerne mellem Jernbanen og Dannebrogsgade kan se frem til bedre parkeringsmuligheder tæt på deres boliger, efter Aalborg Byråd sidste år vedtog at ændre på parkeringsstruktureren i Aalborg Midtby og dele af Vestbyen. 

Det betyder blandt andet, at der indføres en ordning med parkeringslicens for beboerne - svarende til den ordning, der eksisterer mellem Jernbanen og Karolinelundsvej - og at uvedkommende langtidsparkerede biler henvises til at parkere andet steder. 

I praksis medfører ordningen, at der i området indføres en tidsbegrænset parkering på 30 minutter på hverdage fra 8-19 og lørdage 8-16 tilsvarende den øvrige Midtby. Denne tidsbegrænsning kan beboerne dispenseres fra med en gyldig p-licens, som kan købes for 1.000 kroner årligt.

Skiltene og afstribning etableres omkring uge 41 og forventes at tage én-to uger afhængigt af vejforholdene. Den nye tidsbegrænsning vil gælde fra mandag den 30. oktober. 

Flere pladser på Istedgade og Helgolandsgade

Udover indførelsen af p-licens bliver der indrettet flere parkeringspladser på Istedgade og Helgolandsgade, som er inden for det nye p-licens området. Vi har samlet mere om, hvad det betyder i kortet herunder.