00:19

På besøg i Gaden: Justitsminister så på overvågning

Justitsminister Nick Hækkerup hørte nærmere om Nordjyllands Politis omfattende overvågníngssystemer.

Justitsminister Nick Hækkerup var i dag på besøg hos Nordjyllands Politi. Regeringen har valgt at udskyde forhandlingerne om det nye politiforlig til senere på året, så ministeren har tid til at komme rundt i landets politikredse for at indhente viden om, hvordan politiet arbejder med at skabe nærhed og tryghed lokalt. Første stop på rundturen var Aalborg.

Justitsministeren blev budt velkommen af Nordjyllands politidirektør, Anne Marie Roum Svendsen, og efter en times møde, der var lukket for pressen, gik turen til Aalborgs kendte festgade Jomfru Ane Gade. Nick Hækkerup havde nemlig på forhånd vist interesse i Nordjyllands Politis omfattende overvågningssystem med de mange kameraer, der følger hver en bevægelse i Gaden.

- Jeg er i Aalborg for at tale om to ting – dels snakke nærpoliti og se, hvordan man kan bringe politiet tæt på borgerne igen. Og så det, jeg har været her i Jomfru Ane Gade for, at se på overvågning, og hvordan det kan bruges til at bekæmpe kriminalitet og fange dem, som har begået noget ulovligt. Og det her er en måde at sikre, at vi fanger forbryderen, siger justitsminister Nick Hækkerup (Socialdemokratiet).

Læs også Vagtmand: Mere overvågning giver kæmpe arbejdsbyrde