Sådan kommer PFA's nye kollegie, der skal ligge på Lindhold Brygge, til at se ud. Foto: Arkitema Architects

Pensionsselskab bygger kollegie med fjordudsigt i Aalborg

Pensionsselskabet PFA har nu udpeget Lindholm Brygge som lokation til det store kollegie, de opfører i Aalborg.

220 unge mennesker kan se frem til en storslået udsigt ud over Limfjorden, når de flytter til Aalborg for at studere. 

Pensionsselskabet PFA planlagde sidste år at bygge fire nye kollegier i landets største studiebyer København, Odense, Aalborg og Aarhus. 

I 2018 begyndte byggeriet af det første kollegie i Odense, og nu er turen kommet til Aalborg, hvor studerende i den nordjyske havneby og omegn kan glæde sig til at bo på Lindholm Brygge 35 lige ud til Limfjorden.

- Flere og flere unge mennesker vælger at læse på ungdoms- og videregående uddannelser. Det er meget positivt, men det skaber også pres på boligmassen efter egnede boliger i større byer som Aalborg, der kan betales på et studiebudget. Vi ser meget frem til at påbegynde byggeriet af moderne og attraktive studieboliger her på denne skønne placering på Lindholm Brygge, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Kollegie med flot udsigt og gode rammer

Alle værelser på kollegiet har eget bad og toilet, men der er fælles køkkener og dertil kommer en række andre fælles faciliteter såsom læsesal og fitnessrum. Kollegiet kommer til at rumme i alt 220 værelser på 13-26 kvadratmeter, og oveni kommer fællesarealerne. 

- Vi oplever en fantastisk vækst og udvikling i Aalborg, især takket være de mange studerende, der vælger Aalborg som ramme for deres uddannelse. De unge giver byen en særlig stemning af højt humør, håbefuldhed og mod på fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for, at Aalborg skal være en attraktiv studieby, og vores by har gennem de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling på netop den konto, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S).

- Jeg er derfor både glad og stolt over, at PFA har valgt at bakke op om den udvikling ved at opføre et helt nyt kollegie med en fantastisk placering lige ned til Limfjorden og med supergode faciliteter til de unge.

PFA’s kommende kollegie i Nørresundby, Aalborg, ventes at være færdigt og klar til indflytning i april 2020.

Fakta PFA-kollegiet i Aalborg

  • 220 værelser på i gennemsnit 16 kvadratmeter. 
  • Alle værelser har eget bad og toilet. Der er fælles køkkener, fællesrum, fitnessrum samt individuelle studiepladser. Der må bo én studerende per bolig.
  • Lejeniveauet kommer til at følge tilsvarende, nyopførte almene ungdomsboliger.