LIGE NU:

Pernille fandt 30 katte i sit haveskur: Wow, det er godt nok mange

Søndag fandt en dagplejemor fra Ellidshøj 30 katte i sit haveskur. Internatet MinVenKatten har aldrig oplevet noget lignende.

"Wow. Der er godt nok mange"

Nogenlunde sådan lød det fra Pernille Bertelsen, dagplejer i Ellidshøj syd for Aalborg, da hun søndag opdagede ikke bare 1, 2 eller 5, men hele 30 katte i sit skur i haven.

- Det var lidt vildt at finde så mange. Og så står man der og ved slet ikke, hvad man skal stille op, fortæller Pernille Bertelsen.

Hun havde dog en livline på sin telefon: Internatet MinVenKatten i Hobro var trådt til, da Pernille Bertelsen havde fundet tre efterladte killinger i sit drivhus og nu måtte hun ringe igen - med en besked om, at hun havde fundet 23 killinger og syv voksne hunkatte.

Video: De mange katte kravler sammen og bliver til én stor pelsbold. Det gør Anita Sønderup overbevist om, at der er tale om en samlet kattefamilie.

 

36 katte på første arbejdsdag

Det er Anita Sønderup der driver internatet MinVenKatten i Hobro. Hun var kommet hjem fra ferie søndag, så da Pernille Bertelsen ringede med beskeden om, at der var 30 katte i hendes have, kunne hun se frem til en meget travl første arbejdsdag efter ferien.

- Vi fik 36 katte ind mandag - og 30 af dem var altså fra Pernilles have, så det var helt vildt, fortæller Anita Sønderup, der kalder det et stort mysterium, hvordan de mange katte er endt hos Pernille Bertelsen.

- Der er mange mulige forklaringer, men vi aner ikke, hvilken der er den rigtige, forklarer Anita Bertelsen.

- Det kan ske, der er nogen, der er døde i området og så kommer kattene derfra. Det kan også være, der er nogle, der er fraflyttet og har lukket deres katte ud eller måske er der nogen, der har lukket dem allesammen ud på det fællesområde, der lægger op til Pernille Bertelsens have. Vi ved det ikke, men det er er altså meget usædvanligt, at vi finder så mange på en gang.

En samlet familie

Kattene har det godt og er nu indlogeret hos MinVenKatten i Hobro. Anita Sønderup fortæller, at de kattene uden tvivl kender hinanden og har boet sammen. De opfører sig nemlig som en stor familie hvor ungerne dier hos de syv mødre på skift og klumper sig sammen i en 30 katte stor bold.

- De er meget sammentømret som gruppe, det er der ingen tvivl om. Og det gør det jo også svært at finde ud af, hvad vi skal gøre nu og her. Der er to familier, der har meldt sig på banen til at pleje kattene indtil killingerne kan tages fra deres mødre, men kan vi gøre det, når de er så tætte allesammen, spørger Anita Sønderup uden selv at kende svaret endnu.

Vil gerne have svar

Og det er altså ikke det eneste spørgsmål, der trænger sig på. Hvordan kattene endte i Pernille Bertelsens have vil både Anita Sønderup og Pernille Bertelsen gerne have svar på.

- Så hvis der er nogen, der ved noget, så skal de endelig ikke tøve med at ringe til os. Vi vil ikke pege fingre af nogen - vi vil bare gerne have vished, forklarer Anita Sønderup.

Killingerne er aldersmæssigt fra helt nyfødte til 6-7 uger gamle og killinger må først tages fra deres mor når de er 12 uger, så der er fast arbejde til MinVenKatten i Hobro de næste tre måneder. Derefter bliver de steriliseret/kastreret, chippet og øremærket.

- Og så kan vi begynde at få dem ud til nogle familier, der gerne vil have dem, siger Anita Sønderup.

job3

play Tilbage på arbejdet: - Man manglede kollegapausen

def_thumb,50_percent

play Gratis færge til Livø: Ikke alle er tilfredse med timingen

020821 FO Sæsonstart på Aalborg Teater

Glæde på de skrå brædder: Gæster på vej i Aalborg Teater

25_seconds

play Nordjylland får det pæneste vejr tirsdag

job3

play Tilbage på arbejdet: - Man manglede kollegapausen

def_thumb,50_percent

play Gratis færge til Livø: Ikke alle er tilfredse med timingen

Til forsiden

Til forsiden