02:32

Placido Domingo plantede træ i Aalborg

Højt humør hos Domingo, Lasse Henningsen og Ernst Trillingsgaard. Foto: Esben Toftdahl Olesen

1 af 2

Plácido Domingo plantede sit eget syngende træ i Aalborg

Plácido Domingo har plantet sit eget træ i Kildeparken - og den 75-årige operastjerne er glad for af få sit blivende aftryk i parken med De Syngende Træer.

Plácido Domingo var den 89. internationale stjerne, der fik sit eget træ i Kildeparken ved Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). Den 75-årige operastjerne var meget glad for af få sit blivende aftryk i parken med De Syngende Træer.

- I er ikke bare verdens lykkeligste land. Træer er et af livets skønheder, som mennesket ødelægger. Jeg er meget beæret, og I forstår også, at træer og musik er noget som giver livet værdi. Alle byer burde kopiere den fantastiske idé at sætte de to ting sammen, sagde Plácido Domingo efter han kraftfuldt havde svunget spaden og proklameret, at han ville komme tilbage og besøge sit træ.

Operastjernen lagde vejen forbi AKKC og De Syngende Træer på vej til prøven i Musikkens Hus dagen før den længe ventede koncert i Aalborg.  AKKC og Musikkens Hus har i samarbejde for første gang hentet kongen af opera til byen.

Plácido Domingo er fortsat særdeles aktiv på den internationale operascene. Alene de seneste år har han haft roller som blandt andre Germont i La Traviata ved Metropolitan Opera i New York, titelrollen i Nabucco ved Royal Opera i Covent Garden i London, Giacomo i Giovanna d’Arco ved Salzburg Festivalen, Count di Luna i Il Trovatore i Berling State Opera.

Plácido Domingo blev for alvor kendt ud over operakredse, da han forud for åbningskampen til VM i fodbold i Rom i 1990 optrådte med José Carreras og Luciano Pavarotti. De tre verdenstenorer blev siden kendt som ”De tre tenorer” og har en stor del af æren for, at opera blev løftet ud til et helt nyt og bredere publikum. Og det er netop et bredt repertoire Plácido Domingo kommer til at glæde publikum med ved besøget i Aalborg.