Foto: Per Frank Paulsen

Plask! 500 børn svømmer DM i Aalborg

Der bliver svømmet stærkt i Aalborg i disse dage til DM for børn. Svømmerne fra Aalborg Svømmeklub er alle udtaget til stævnet.

Mens mange nok bruger søndagen på stranden i det gode sommervejr, har 500 svømmere i alderen 12-15 år valgt at bruge dagen indenfor i Aalborg Svømmeklubs langbaner.

Klubben er nemlig vært for DM i langbane sammen med Dansk Svømmeunion, og som noget helt specielt har Aalborg Svømmeklub i år fået alle deres konkurrencesvømmere udtaget til danmarksmesterskabet.

- Vi har haft en del svømmere med de sidste år også, men det er første gang i den tid, jeg har været træner, at vi har alle med, så det er rigtig fedt, siger Signe Thomasen, der er træner i Aalborg Svømmeklub.

00:18

Både træner Signe Thomasen og svømmer Line Gjelstrup er glade for, at alle konkurrencesvømmere fra Aalborg Svømmeklub er udtaget til DM.

Luk video

Tæt på finalen

I alt er 12 drenge og ni piger fra Aalborg Svømmeklub udtaget til DM, der bliver svømmet på langbane, hvilket vil sige i et 50-meter bassin.

Stævnet finder sted i Nørresundby Idrætscenter, og det begyndte lørdag og fortsætter indtil tirsdag aften. I alt deltager 538 svømmere fra 90 svømmeklubber landet over.

00:42

Se billeder fra dagens stævne. 

Luk video

En af de svømmere, der er klar til at yde sit bedste de næste dage, er Line Gjelstrup, der er 13 år og svømmer for Aalborg Svømmeklub.

- Jeg synes, det er mega fedt, der er altid et godt sammenhold og en god stemning, siger hun.

Line Gjelstrup foretrækker brystsvømning, og hun synes indtil videre, det er gået godt til DM:

- Jeg vil sige, jeg har svømmet ret godt i år, så det er fedt. Jeg var mega tæt på at komme med i finalen, så det var mega fedt. Det handler også om stemningen og oplevelsen og om at slå sin egen personlige rekord, siger Line Gjelstrup.

Godt træningsmiljø

Deltagerne til DM kan svømme disciplinerne ryg, bryst, butterfly og fri. Derudover er der også disciplinen medley, hvor man svømmer alle fire discipliner. Distancerne er fra 50 meter til 1500 meter.

Hos Aalborg Svømmeklub er de glade for at være på hjemmebane – og glade for at have muligheden for at byde unge svømmere fra hele Danmark velkomne til DM.

- Vi har et super godt træningsmiljø heroppe og nogle super engagerede trænere og et godt setup, og nogle svømmere som bare rigtig gerne vil det, de gør, siger Signe Thomasen.