02:27

Foto: Marie-Ane Buus Simonsen

1 af 2

Pokemon-feberen har sat ind: Men bryd ikke loven

Jagten er gået ind på de små figurer fra det kendte eventyrunivers. Men jagten kan nogle gange gange føre folk steder hen, de faktisk ikke må være.

De går og går og går. Alt i mens de kigger ned i deres telefon. Det den helt nye dille - Pokemon Go. Med app'en på din smartphone kan du jagte de såkaldte pokemon-væsner fra det fiktive tegneserieunivers. Det er bare et spil, men et spil, der har taget verden med storm. 

Men bare fordi man rigtig gerne vil fange et af de små væsner, så betyder det altså ikke, at man kan gå hen, hvor man vil. Nordjyllands Politi fik natten til mandag en anmeldelse om, at ubudne gæster var gået ind på en byggeplads på Forchhammersvej i Aalborg. 

- Man skal jo stadig følge loven, selvom man har hentet en app og jagter pokemons i et spil. Man skal færdes der, hvor man må, siger Heine Hansen, vagtchef ved Nordjyllands Politi. 

Anmeldelsen kom klokken 00:47.

Kort fortalt går spillet ud på at fange, træne og dyste med pokemon, og for at gøre det, er man nødt til fysisk at bevæge sig rundt.

Søndag afholdt Aalborg Brætspilscafé en Pokemon Go Walk. Her mødte flere hundrede op for at deltage i den fem kilometer lange tur, der udelukkende gik ud på at jagte Pokemons. Du kan se, hvordan det se ud her: 

 

03:12

Pokemon Go har på kort lagt sejret i hele verden

Luk video