Nordjyllands Politi meddeler, at superligakampen mellem AaB og FC København generelt blev afviklet som en god og festlig begivenhed. Foto: Bruno Stagsted (arkiv)

Politi: Fodboldnederlag i god ro og orden

Nordjyllands Politi meddeler, at superligakampen mellem AaB og FC København generelt blev afviklet som en god og festlig begivenhed.

Vicepolitiinspektør Poul Severinsen oplyser, at det såkaldte dialogpoliti på gaden havde en god dialog med fodboldtilhængerne fra begge hold, ligesom stemningen hele eftermiddagen og aftenen har været god. Det har betydet, at fansene ind til kampens afslutning udelukkende har mødt tolerante og imødekommende betjente.

Efter kampen forsøgte nogle få af holdenes fans at komme i klammeri med hinanden på Annebergvej, Schleppegrellsgade og under Østtribunen, men politiet gik imellem og fik skilt parterne. Herpå gik de medrejsende FCK-tilhængere i busserne uden de store problemer, hvorpå busserne forlod Aalborg. AaB´s fans forlod herpå også stadion og området omkring stadion.

- Det er altid en god fornemmelse, når man kan afvikle en superligakamp i Aalborg uden helt alvorlige hændelser mellem de to holds fans, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen.

Han glæder sig over den gode stemning indtil kampens afslutning, men ærgrer sig over, at fansene forsøgte at komme i slagsmål med hinanden efter kampen. 

To fans fra AaB blev taget med en lille portion narkotika, og kan nu se frem til bøder for overtrædelse af Lov om Euforiserende Stoffer. Der blev også foretaget tre anholdelser i umiddelbar forlængelse af kampens afslutning. Den ene på 13 år for vold mod politiet og de to andre for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen. Der var episoder med fire politifolk, der blev udsat for vold, som efterfølgende vil blive efterforsket med henblik på at finde gerningsmændene.

Sideløbende var der en episode på et værtshus tæt på stadion, der dog intet havde med fodboldkampen at gøre.