Seneste nyt:

26-årig anholdt i terrorsag: Sigtet for at ville fremstille bomber

Den 26-årige mand, der fredag morgen blev anholdt i en storstilet aktion i Aalborg, er sigtet for at være en del af en sprængstofgruppe i stedet for en våbengruppe, som tidligere.

Opdateret fredag kl. 17.12: Den 26-årige terrorsigtede er forløbigt anholdt i tre døgn. Herefter skal han løslades, med mindre det lykkes politiet at finde beviser mod ham.

Den 26-årige er sigtet for, at han i samarbejde med en række medsigtede, der enten er varetægtsfængslet eller på fri fod, skal have deltaget i et forsøg på at fremstille sprængstof af typen TATP eller andet til en eller flere bomber.

Det sker, efter manden blev anholdt i forbindelse med en større politiaktion i Aalborg fredag morgen.

Her slog Københavns Politi til på den sigtedes bopæl i samarbejde med Nordjyllands Politi, hvorefter den 26-årige blev fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret.

Grundlovsforhøret bliver af hensyn til den videre efterforskning i sagen afholdt bag lukkede døre, men inden inden da blev sigtelsen læst op.

Og her kom det frem, at sigtelsen placerer ham i sprængstofgruppe i stedet for som tidligere i en våbengruppe.

Se video fra morgenens politiaktion på Ravnkildevej

 

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politiaktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET. 

- Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt, sagde leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling tidligere fredag.