LIGE NU:

Politiet advarer: Tricktyve er på spil i forretninger i Aalborg

Nordjyllands Politi advarer nu om, at der er udenlandske tricktyve på spil flere steder i Aalborg.

De virker søde og rare, når de beder om hjælp til at finde vej, men hensigten er knap så venlig, advarer Nordjyllands Politi, efter man i løbet af onsdagen har fået en række henvendelser fra forretningsdrivende i Aalborg om, at der er grupper af tricktyve på spil.

- Vi har lige nu et par formentlig rumænske mænd, der skaber utryghed i Aalborg, idet de laver tyverier i forretninger. De laver trick tyveri ved at spørge om vej og forvirre personalet, hvorefter de stjæler det de kan, pc og mobiler, siger vagtchef Karsten Højrup, Nordjyllands Politi.

Han tilføjer, at det for eksempel kan være ved, at de lægger kortet ud over disken og over en telefon eller bærbar computer, for derefter at pakke kortet sammen igen og snuppe elektronikken med sig.

Politiet har lige nu fire anmeldelser fra Danmarksgade og Hadsundvej i Aalborg samt i Klarup.  De har været i ejendomsmægler butikker, cafeer og i en dyreklinik.

- De taler dårligt dansk og dårligt engelsk, men har ellers snakketøjet i orden og udviser en adfærd, der gør, at folk gerne vil hjælpe dem med at finde vej, siger Karsten Højrup, som advarer de forretningsdrivende om at være opmærksom på hvem der retter henvendelse i butikken.

Ifølge politiets oplysninger kører de to tricktyve  i en ældre bil ukendt mærke og ukendt farve.

De to mænd beskrives som slanke og iklædt helt mørkt tøj, og de er sidste set Thorsgade i Vejgaard lidt efter kl. 11.