LIGE NU:

Varetægtsfængslet: 24-årig mand sigtet for forsøg på voldtægt

En 24-årig mand fra Viborg er varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for forsøg på voldtægt og blufærdighedskrænkelse, efter han tirsdag sidst på eftermiddagen overfaldt en 23-årig kvinde på Kong Chr. Allé i Aalborg.

Opdateret onsdag klokken 14.15 med oplysningerne om, at den 24-årige er varetægtsfænglset i fire uger.

En 24-årig mand fra Viborg er i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Aalborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for et forsøg på voldtægt og to tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Den 24-årige nægter sig skyldig.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Louise Watson, som ikke har yderligere oplysninger i sagen, da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

Nordjyllands Politi har tirsdag eftermiddag anholdt og sigtet en 24-årig mand fra Viborg, efter han gentagne gange har forulempet kvinder i Aalborg.

Første anmeldelse kommer klokken 12.41, da en kvinde anmelder, at hun er blevet antastet af en ung mand ved Rema 1000 i Gug. Manden befølte hende ifølge politiets oplysninger på brystet.

Ud fra det kvinden fortalte, havde politiet en formodning om, at der kunne være tale om den unge mand, politiet allerede mandag havde anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse. Manden blev mandag dog løsladt, da der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle ham.

Overfaldt gående kvinde

Tirsdag eftermiddag ved 16.30-tiden fik politiet endnu en henvendelse fra en kvinde, der var blevet forulempet af en ung mand. Denne gang på Provstejorden i Aalborg. Her blev kvinden antastet af manden, der samtidig rev hende i armen og spurgte om, hun ville med hen og have kaffe, ligesom han spurgte om, hun ville have en kæreste. Kvinden fik verfet den unge mand væk og løb hjem og hentede sin kæreste, men inden de nåede frem igen, så var den unge mand væk.

- Nogen følger efter manden og ser, at han smider sin cykel ved trappen mellem Kunsten og Aalborg Tårnet, fortæller vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

Den unge mand når dog at overfalde en 23-årig kvinde, der kommer gående, og han får skubbet hende omkuld og ned og ligge.

- Han befamler hende og kysser hende, og ja, overfaldet har karakter af et voldtægtsforsøg, siger Henrik Beck.

Det er nogle forbipasserende samt dem, der har fulgt efter den unge mand ind mod byen, der får overmanet den unge mand, mens Nordjyllands Politi hurtigt er til stede, da en patrulje gennem et stykke tid har været på udkig efter den 24-årige mand - efter første henvendelse tidligere tirsdag.

Nordjyllands Politi oplyser, at manden er kendt af Midt- og Vestjyllands Politi for lignende sager, ligesom han er kendt i psykiatrien.

- Det er tydeligt, at manden har brug for hjælp, når han gør sådan nogle ting, siger vagtchef Henrik Beck.

Måske flere overgreb

Nordjyllands Politi har en formodning om, at de anmeldte sager langt fra er de eneste krænkelser, den 24-årige mand måtte være skyldig i, hvorfor politiet gerne høre fra kvinder, der inden for de seneste har været udsat for at blive antastet eller ligefrem overfaldet af den unge mand.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.