Her er den efterlyste gerningsmand, som Nordjyllands Politi fortsat formoder står bag et røveri på Budolfi Plads i Aalborg 14. december sidste år. Foto: Ritzau Scanpix

Røveri på Budolfi Plads: Politiet har anholdt begge gerningsmænd efter efterlysning

Nordjyllands Politi har nu anholdt begge de mænd, der var efterlyst for at stå bag et røveri, der skete den 14. december sidste år ved Danske Bank på Budolfi Plads i Aalborg.

OPDATERET 10. FEBRUAR KL. 14.48: Nordjyllands Politi har nu anholdt den anden efterlyste, også benævnt som 'gerningsmand A'.

OPDATERET 7. FEBRUAR KL. 17.29: Nordjyllands Politi har anholdt den gerningsmand, der var efterlyst som 'gerningsmand B'. Det skete efter et tip fra en af mandens bekendte. Anholdelsen foregik uden dramatik. Den anden formodede røver 'gerningsmand A' er fortsat efterlyst.

De to formodede gerningsmænd havde kortvarigt slået følge med den forurettede, og da de nåede Budolfi Plads – umiddelbart ud fra hovedindgangen til Budolfi Kirke – blev den forurettede pludselig truet med en kniv.

- Derpå gik de over og hævede 500 kr. i Danske Banks hæveautomat, hvorefter forurettede udlevede de 500 kr. til en af personerne, siger politikommissær Mikkel Brügmann fra Nordjyllands Politi.

Politiet har siden røveriet efterforsket i sagen, og man har efterfølgende i forbindelse med efterforsknings-arbejdet været i stand til at fastslå, at de to formodede gerningsmænd fremgår af videoovervågning i Jomfru Ane Gade kl. 03.19, som hermed offentliggøres.

Politikommissær Mikkel Brügmann opfordrer til, at man henvender sig til Nordjyllands Politi, hvis man har oplysninger i sagen.