Politiet inviterede indenfor: - Bilerne har alle mulige fede ting

Nordjyllands Politi inviterede tirsdag til åbent hus på Grønlands Torv i Aalborg for at markere etårsdagen af nærstationen.

En politibil holdt midt på Grønlands Torv og bød med åbne døre velkommen til åbent hus hos Nordjyllands Politis nærstation, som har et år på bagen.

Blandt de fremmødte var 4. klasseselever fra Seminarieskolen i Aalborg, og muligheden for at lære om, og ikke mindst prøve en politibil af, fik de helt store smil frem.

- Jeg har lært, at man kan tale fra bilerne, og at de har kamera og alle mulige fede ting, lød det begejstret fra en af eleverne.

Den betragtning var de andre elever enige i.

- Det har været virkelig sjovt, konstaterede en anden skoleelev, der i dagens anledning havde levet sig ind i rollen og fundet en sherif-hat frem.

De besøgende havde mulighed for at komme helt tæt på blandt andet en politibil og en ambulance.
De besøgende havde mulighed for at komme helt tæt på blandt andet en politibil og en ambulance.

Godt at få ansigt på politiet

Udover fascinationen for bilerne og udstyret er eleverne glade for politiets tilstedeværelse på Grønlands Torv. En af eleverne fortalte, at han føler sig mere tryg med en politistation i nærheden.

Lærer for 4. klasseseleverne, Dave Jones, havde masser af ros tilovers for arrangementet.

- Jeg synes, det er en fantastisk begivenhed. Drengene kan komme og få sat ansigt på politiet, som arbejder her og kan se, at de ikke er farlige, men venlige folk, sagde han. 

Dagen var en succes

Politikommissær Simon Jacobsen, daglig leder af nærpolitistationen på Grønlands Torv i Aalborg, var glad for dagens forløb.

- Jeg synes, det har været en kæmpe succes. Det er godt at se, at der kommer mange mennesker og bakker op, lød det. 

Han fortæller, at politiets nærstation har en klar opgave.

- Det er vigtigt at vise, at vi er til stede herude, og at folk kan komme og se, hvad det er, vi står for, forklarer han. 

Se indslag fra dagen her:

I dagens anledning havde en af eleverne fra Seminarieskolen i Aalborg fundet en sherif-hat frem.

En anderledes første arbejdsdag

I den flittigt besøgte politibil sad politiassistent Sune Resp. Han havde sin første arbejdsdag, og det var ikke en typisk en af slagsen.

- Min egen søn er lige kommet med sin børnehave, så selvom det langtfra er sådan her hverdagen ser ud, så gør man jo alt for at glæde børnene, sagde han med forsæderne fulde af børnehavebørn.

Både politidirektør i Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen, og rådmand Nuuradiin Hussein fra Aalborg Kommune bød velkommen og markerede åbningen af nærstationen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland