Nordjyllands Politi vil gerne i kontakt med folk, der har kendskab til et eller flere af de tre knivstikkerier, der fandt sted i forrige uge i Aalborg. Sagerne menes at have en sammenhæng og efterforskes fortsat på højtryk af politiet. Foto: TV2 Nord Foto: Per Frank Paulsen

Politiet søger vidner til knivoverfald

Nordjyllands Politi vil gerne i kontakt med folk, der har kendskab til et eller flere af de tre knivstikkerier, der fandt sted i forrige uge i Aalborg. Sagerne menes at have en sammenhæng og efterforskes fortsat på højtryk af politiet.

Nordjyllands Politi har siden hele fire voldsepisoder med knive indsat intensiv patruljering i Aalborg-området, mens det ene overfald et knivstikkeri i Klarup anses som et enkeltstående overfald, så mener politiet, at de øvrige tre kan hænge sammen.

Og det er de tre, som ordensmagten fortsat gerne hører fra offentligheden om.

Omkring klokken 20 tirsdag aften - den 26. maj - blev to unge mænd overfaldet ved Slotspladsen på Aalborg Havnefront. Der var kortvarigt slagsmål, hvor den ene – en 19-årig mand - blev stukket overfladisk i bagdelen, mens den anden - en 17-årig mand - blev væltet omkuld og tildelt spark.

En gruppe på cirka 10 personer blev efterfølgende set løbe fra stedet med retning mod Musikkens Hus.

Syv timer efter – omkring klokken tre natten til onsdag – blev en 21-årig mand overfaldet og stukket overfladisk i bagdelen på et stisystem i Aalborg Øst. Knivoverfaldet skete ved Smedegårdsvej og Budumvej på Durupstien. Gerningsmændene løb væk efter overfaldet.

Lørdag aften - den 30. maj  - var der endnu en gang et større slagsmål i Aalborg, hvor en person blev stukket i ryggen.

Nordjyllands Politi rykkede lørdag aften klokken 19.15 ud til et større slagsmål foran Fitness World på Vesterbro i Aalborg.

Ved slagsmålet mellem 10-12 personer var en person blevet stukket i ryggen med en genstand – muligvis en kniv. 

Skaderne var overfladiske, og manden blev syet med to sting på hospitalet.

01:49

To gange i løbet af tirsdag og onsdag er to yngre mænd blevet overfaldet med knivstik i Aalborg. Politiet har fortsat kun få spor at gå efter, og de håber derfor, at offentligheden kan hjælpe dem i de to sager, der umiddelbart minder meget om hinanden, men som der stadig ikke er den klare kobling imellem.

Luk video

Nordjyllands Politi efterforsker knivstikkerierne intenst. Udover den massive efterforskning af de tre sager i Aalborg, har politiet indledt en såkaldt tryghedsskabende patruljering i og omkring byen.

- Heldigvis har der ikke været noget siden, men vi følger udviklingen, og er fortsat til stede på gaderne, mens efterforskningen fortsætter i højeste gear - uden der for nuværende er noget nyt i sagerne, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Anders Uhrskov understregede allerede i weekenden, at der i politiets efterforskning ikke er noget, der tyder på, at man som almindelig borger i Aalborg skal frygte for pludselig at blive overfaldet med kniv på grund af de seneste knivoverfald,  da der formentlig ligger intern uenighed bag disse.

Nordjyllands Politi opfordrer dog folk til at henvende sig, hvis man har oplysninger i en eller flere af sagerne. Politiet kan kontaktes på 114. 

02:48

Lørdag aften fandt endnu et knivstikkeri sted i Aalborg. Dermed er antallet af knivepisoder i og omkring Aalborg oppe på fire på under en uge. Mens Nordjyllands Politi opfatter torsdagens knivepisode i Klarup som en isoleret hændelse, mener de, at der er en sammenhæng mellem de øvrige tre.

Luk video