Seneste nyt:

Politiforlig: Nordjyske betjente ønsker mere nærhed med borgerne

Statsminister Mette Frederiksen besøgte i dag nordjyske betjente for at få inputs til det kommende politiforlig.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var i dag på besøg hos Nordjyllands Politi for at indsamle erfaringer fra lokale betjente. Et nyt politiforlig skal forhandles på plads i løbet af 2020, og hos de nordjyske betjente håber man, at det vil betyde mere nærhed i forhold til den enkelte borger.

- Jeg vil gerne ud og tale med nogle betjente, som for eksempel er på Nytorv i Aalborg eller er i Aalborg Øst, og som ved, hvad der rører sig, og som kan fortælle mig, hvad der ikke fungerer, siger statsminister Mette Frederiksen.

quote Vi er jo i den fantastiske situation i Danmark, at befolkningen faktisk godt kan lide politiet og føler sig tryg, når man kan se og mærke, at politiet er til stede.

Mette Frederiksen (S), statsminister

I løbet af 2020 skal der forhandles om et nyt politiforlig, og lederen af forebyggelse Aalborg ved Nordjyllands Politi, René Kortegaard, peger på, at kendskabet til den enkelte betjent er vigtigt.

- Det virker, at man kender den lokale betjent på navnet og ikke bare på nummeret, siger René Kortegaard.

Det nordjyske ønske går altså på, at der skal være ressourcer til det lokale politiarbejde.

- Kontakt med borgerne og kendskab til borgerne ude lokalt det virker både kriminalitetsforebyggende, men det hjælper også i efterforskningen i forhold til flere sager, siger Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør, Nordjyllands Politi.

Statsministeren ønsker flere betjente på gaden

Lige nu kæmper man i alle landets politikredse med voksende sagsbunker, men regeringen er klar til at afsætte penge til blandt andet flere betjente.

- Så det korte svar er, jeg vil også have flere betjente på gaden, siger Mette Frederiksen.

René Kortegaard ser nu spændt frem mod de kommende forhandlinger, og han er optimist.

- Statsministeren gav udtryk for, at der ville komme til at ske nogle forbedringer i forhold til vores arbejdsdag, siger René Kortegaard.

Det nye politiforlig forventes at træde i kraft i 2021.