LIGE NU:

Politikere foreslår: Ledige skal spritte af på plejehjem

De to byrådsmedlemmer Kristoffer Hjort Storm (DF) og Carsten Kristensen (V) fra Aalborg Byråd foreslår nu, at sende ledige ud i straksaktivering på byens plejehjem, og her er opgaven klar: de skal spritte af hos de ældre.

Forslaget kommer umiddelbart efter, at de to i forbindelse med møde i ældre- og handicapudvalget havde fået at vide,  at besøgende på kommunens plejehjem var begrænset af, at der ikke har personale nok til at afspritte og sikre en god modtagelse af de pårørende.

- Derfor mener vi, at det vil være hensigtsmæssigt at benytte os af muligheden for at sende borgere i straksaktivering ud på plejehjemmene og hjælpe, lyder det fra de to politikere i en pressemeddelelse.

De understreger, at Aalborg  kommue  tidligere har benyttet sig af straksaktiverede i Ældre- og Handicapforvaltningen, så der er erfaring med at håndtere dette.

- Et af kritikpunkterne omkring staksaktivering har tidligere været, at folk føler de bliver sendt ud i nytteløst arbejde, men jeg er overbevist om, at mange vil føle, at de udviser samfundssind, og at de løfter en god og meningsfuld opgave for personalet, beboerne og de pårørende ved at blive sendt ud på plejehjemmene i denne situation, siger Kristoffer Hjort Storm (DF)

- En munter bemærkning

For rigtig mange ældre borgere er besøg fra deres pårørende en vigtig kilde til deres sociale liv og samtidig ekstrem vigtigt for deres trivsel og velbefindende, og rådmand for Ældre og Handicapforvaltningen, Jørgen Hein (Rad.V) mener, Aalborg Kommune er lykkedes fint med at lade de ældre få besøg af pårørende i de telte, der er sat op uden for plejehjemmene.

- Udvalget blev i går under eventuelt orienteret om, at der i weekenden havde været enkelte episoder, hvor plejecentre havde svært ved at få det til at hænge sammen med mange besøgende og krav om afspritning i de dertil indrettede telte. Men ellers hører vi kun positive meldinger om besøgene, siger Jørgen Hein, der tilføjer, at alle plejecentre har fået tilført ekstra penge til at ansætte ”afsprittere” alle ugens syv dage, og det er rådmandens oplevelse, at der er tale om bagateller i indkøringsfasen.

Jørgen Hein har den opfattelse, at der blot var tale om en munter bemærkning fra politiker-kollegaen Carsten Kristensen efter udvalgsmødet onsdag. 

Sådan ser Carsten Kristensen (V) ikke på det torsdag, idet han sammen med Kristoffer Hjort Storm nu er klar til at gå videre med forslaget om at aktivere ledige til at spritte af på plejehjem.

- Mange af vores beboere savner deres pårørende og har brug for deres besøg, for at have et ordentligt liv. Ved at benytte os af muligheden for at straksaktivere, kan vi være med til at give dem mere livskvalitet og bringe glæde i hverdagen. Desuden får vi en gruppe borgere aktiveret, hvilket forhåbentligt vil hjælpe dem på vej mod et job i fremtiden,  Carsten Kristensen (V).

Beboere på bosteder og plejehjem kan nu igen få besøg af pårørende. Det er dog under strenge retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen hvor kram og berøring er helt forbudt. De regler kan være svære at overholde, og for nogen bliver besøget derfor gennemført med en klump i halsen og tårer i øjenkrogen.

- Det er nedladende

Fungerende formand for beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune, Nuuradiin S. Hussein (S), mener,  at forslaget er dårligt og nedladende overfor en gruppe af ledige, som er i gang med at skabe sig deres næste ansættelse.

- Straksaktivering ville man kunne bruge i helt særlige kaotiske situationer, men ikke i her tilfælde. Det er ikke rigtigt, at en kommune bypasser hele beskæftigelsesindsatsen, men ældre- og handicap er velkommen til at oprette egentlige stillinger, som de ledige kan søge, siger Nuuradiin S. Hussein (S).

Nu er Kristoffer Hjort Storm og Carsten Kristensen klar til at fremsætte forslaget på de kommende udvalgsmøder.

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

150816 Blå Kors

Blå Kors: - Vi er klar til kunder fra på mandag i vores genbrugsbutikker

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

Til forsiden

Til forsiden