Pepperoni, hotdogpølser og frankfurtere fra Tulip i Svenstrup må nu eksporteres til Kina. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Pølser fra Svenstrup vælter den kinesiske mur

De sidste detaljer er faldet på plads, så nu har Danish Crowns datterselskab Tulip Food Company tilladelse til at eksportere både pølser og konserves til Kina. Pølserne produceres på fabrikken i Svenstrup.

Tulip Food Company har i en årrække været klar til at eksportere sine produkter til Kina, men det er først nu, de sidste detaljer er faldet på plads. 

I første omgang bliver der åbnet for eksporten af varer i tre kategorier. Det er pølser og salami/pepperoni fra fabrikken i Svenstrup og konserves fra fabrikken i Vejle, som nu kan eksporteres og sælges til både detailhandelen, online og foodservice-sektoren i Kina.

- Det er helt klart et gennembrud for dansk fødevareeksport. Kina er et enormt spændende marked, og vi har allerede aftaler på plads med partnere, der ønsker at forhandle vores produkter. Derfor har jeg en klar forventning om, at vi kan sende den første container afsted indenfor få uger, siger CEO Kasper Lenbroch fra Tulip Food Company.

Danmark sælger allerede frossent svinekød og biprodukter til Kina, og nu er tilladelsen til eksport af dansk, varmebehandlet svinekød altså også kommet i hus, efter at myndighederne har arbejdet på det i over 10 år.

Tulips fabrik i Svenstrup har fået tilladelse til at eksportere pepperoni samt hotdogpølser og frankfurtere til det kinesiske marked, og det er der et stort potentiale i.

- Det er på alle måder en god ting, at vi har fået tilladelse til at eksportere disse produkter. Det er for tidligt at spå om, præcis hvad det kommer til at betyde i Svenstrup i forhold til produktionen, men hvis det kommer til at gå godt, og efterspørgslen bliver stor, så vil det ganske givet betyde mere arbejde på fabrikken i Svenstrup, siger Jens Hansen.

Tulip har en klassisk, dansk pølsevogn stående ved den danske ambassade i Beijing og et kontor i Kina. Derudover har Tulip gennem flere år deltaget på de store kinesiske fødevaremesser, så både distributører og kunder har kendskab til de danske kødprodukter.