04:27

Lottogevinst startede succesfuld pub

Populær Aalborg-pub bygger på lottomillioner og godt humør

John Bull Pub i Aalborg åbnede i dag for præcis 20 år siden - det blev fejret med maner.

Der var masser af godt humør at spore, da John Bull Pub i Aalborg mandag fejrede 20 års jubilæum. Pubben er gennem årene vokset til at blive et populært sted for både unge og ældre. Pubben kom dog til verden ved hjælp af en god portion held.

Ejeren Jamal Najmi kom til Danmark fra Libanon i 1980. Han arbejde flere steder i Nordjylland, men da han en dag blev lottomillionær besluttede han sig for at udleve sin drøm. Han startede John Bull pub.

- Det starter med, at jeg i mine unge dage arbejder i Jomfru Ane Gade. Mit ønske og drøm var at åbne mit eget sted. I 1995, der vandt jeg 3,5 millioner i lotto og så gjorde jeg det, siger Jamal Najmi, der er indehaver af John Bull Pub.

Værtshuset er i løbet af de 20 år blevet et populært sted for alle aldre. Det skyldes ifølge stamkunderne Jamal Najmis smilende og charmerende personlighed.

- Han kan et eller andet, som andre ikke kan. Han kender alle sine kunder og giver dem et smil på læben, når de træder ind ad døren. Han har en historie at snakke med dem om. Der er bare et eller andet charme over den mand, og det bringer altså kunder til, siger Jørgen Markussen, der selv er kommet på pubben gennem flere år.

Jamal selv håber også, at John Bull Pub kan overleve de næste 20 år.

–Jeg håber, at vi eksisterer de næste 20 år. Måske kan et af mine børn finde på at overtage min plads en dag, siger Jamal Najmi.