LIGE NU:

Pres for at få "Gaden" lukket ned

Presset stiger for at lukke for festen i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Efter nedlukningen af Budolfi Sogn i Aalborg Kommune mandag er sat i værk, vokser frustrationerne hos skoleledere, privatpersoner og politikere, over at festen i Jomfru Ane Gade kan fortsætte, mens skoler og fritidstilbud er tvunget til at at lukke.

Det har nu fået venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, til at sende et hastebrev til sundhedsminister Magnus Heunicke, hvor han beder ministeren redegøre for kommunens mulighed for selv at skride til handling i forbindelse med sognenedlukninger som denne.

Preben Bang Henriksen har forståelse for unges behov for at feste, men der er andre hensyn, der er vigtigere, siger han.

Budolfi Sogn er lukket automatisk ned, idet sognet søndag krydsede de tre grænser, der er fastsat for, hvornår sogn skal lukke ned.

Det skete med 804 smittede per 100.000 indbyggere, 58 smittede de seneste syv dage og en positivprocent, der er nået op på 3,02.

Den automatiske nedlukning betyder, at blandt andet skoler, fitnesscentre og indendørs kultur- og fritidsaktiviteter er lukket ned. Men festgaden Jomfru Ane Gade, der også ligger i sognet, er ikke lukket ned.