Prins Joachim viser sig for første gang siden familiefejde – i Nordjylland

Prinsen indviede onsdag et nyt Nationalt Forsvarsteknologisk Center i Aalborg. Her faldt snakken også på hans begejstring for byen og hans jobmæssige fremtid.

- Det er en fornøjelse (at være her, red.)

Nordjysk jord var det første, prins Joachim betrådte i arbejdsmæssig øjemed, siden den kontroversielle familiefejde i efteråret – omkring fratagelsen af prins- og prinsessetitlerne hos prins Joachims fire børn.

Og efter at dømme på hans udtalelser i forbindelse med indvielsen af det nye Nationalt Forsvarsteknologisk Center i Aalborg, var han glad for at genstarte sin ’karriere’ på nordjysk jord.

- Det ligger så heldigt, at jeg i jobrelation ville være i Aalborg under alle omstændigheder, og så lå den lige til højrebenet, sagde han.

VIDEO: Prinsens mange planer i Nordjylland:

Prins Joachim befandt sig onsdag godt i Aalborg. VIDEO: TV2

Erhvervseventyr uden loft

Prins Joachim var inviteret til at klippe den røde snor til åbningen af det nye forsvarscenter NFC i kraft af sit job som forsvarsattaché i Paris.

Hans professionelle vurdering gik da også på, at centret bliver en vigtig spiller i forsvaret af Danmark.

- Det er et udtryk for dansk almen tankegang. De spidskompetencer, som forskningen råder over, kommer fra alle områder, og de skal alle bringes i spil for at få opfyldt forsvarets behov. Og det er ikke et øjeblik for tidligt, lød det fra en prinsen, der begejstret slog fast.

- Det kan meget vel være et erhvervseventyr, som ikke kender noget loft.

Formålet med det nye center er at stille de danske universiteters og GTS-institutters viden og kompetencer til rådighed for at udvikle det danske forsvar med henblik på at værne om Danmark.

VIDEO: Prins Joachim om sine fremtidsplaner:

Ingen udmelding om nyt job

Efter åbningen af centret blev prins Joachim af de fremmødte journalister spurgt til hans planer for et kommende job, når hans kontrakt udløber til sommer.

- Lige i øjeblikket har jeg rigeligt at se til. Jeg har dags dato forbandet travlt. Det har jeg også på kontoret i Frankrig, fortalte han de fremmødte journalister.

Han ville ikke gå i detaljer med, hvilket nyt job han fremover skal bestride – men lovede at melde mere ud, når han har det helt på plads.

- Når der kommer afklaring og nyheder, så får I det at vide. I bliver ikke snydt for det. Det er ikke en forsvarshemmelighed, sagde prinsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland