LIGE NU:

Prinsgemalen bag ny skulptur i Aalborg

Prinsgemalen har lavet en skulptur til Aalborg Kongres & Kultur Center, som han kommer til Aalborg og løfter sløret for.

Aalborg Kongres & Kultur Center kan nu se frem til at få kongeligt kunst i huset.

Prinsgemalen har nemlig lavet et kunstværk til huset, og tirsdag den 8. november kommer han selv til byen, for at afsløre sin skulptur ”Abstrakt Torso”.

- Prinsen har sammen med det øvrige kongehus besøgt os ved festlige lejligheder som jubilæer og store klassiske forestillinger. Ved disse besøg har netop samtaler om kunsten i huset næsten altid været et tema, vi lige skulle snakke om, fortæller Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center i en pressemeddelelse.

Efter et af besøgene opstod idéen om at få en skulptur udført af Prins Henrik.

Prinsgemalens kunstværk ”Abstrakt Torso” er oprindeligt modelleret i en maskulin og en feminin udgave, hvor begge versioner er forstørret op i flere størrelser og skabt i så forskellige materialer som marmor, bronze, chamotte og sølv.

Prins Henrik har i mange år arbejdet med skulpturer, men det er kun knap ti år siden, at en af Prinsens skulpturer, og dermed en skulptur udført af en kongelig, for første gang nåede ud i det offentlige rum i Danmark.

- Der er kommet øvrige skulpturer til, men det er stadig en stor ære for Aalborg Kongres & Kultur Center, at Prinsen har valgt os som en af de få mulige aftagere af et af sine kunstneriske værker, skriver de i pressemeddelelsen.

Afsløringen af skulpturen sker med indbudte gæster tirsdag den 8. november klokken 16.