Prip sender AaB op på bronzepladserne med mål og assist

Sejren på 3-0 sender AaB op på tredjepladsen i Superligaens mesterskabsslutspil.

Den helt store helt i fredagens opgør mellem AaB og Randers FC blev 24-årige Louka Prip fra AaB.

Med to mål og en assist i aftenens 3-0 sejr sørgede angriberen for, at nordjyderne for nu ligger på den eftertragtede bronzeplads i Superligaen.

AaB overhaler dermed Brøndby, der dog har mulighed for at generobre tredjepladsen i deres kamp mod Silkeborg IF på søndag.

Hurtigt afgjort

Allerede efter syv minutter var AaB foran med 2-0, og kampen syntes afgjort. Nordjydernes topscorer, Louka Prip, stod for begge scoringer i de første syv minutter.

Randers FC kom sig dog over AaB's chokstart og efter 19 minutter måtte AaB's målmand, Jacob Rinne, agere redningsmand, da gæsternes Stephen Odoy fik en friløber. Men bolden blev ude.

Se interview med den dobbelte målscorer Louka Prip:

AaB gik helt i stå efter den hurtige føring, men stillingen forblev uændret indtil pausen.

Nordjyderne kom ud til anden halvleg med fornyet energi, for efter 10 minutter blev bolden igen sendt i kronjydernes net. Louka Prip var denne gang i oplæggerens rolle, da han smækkede en hård bold ind i fødderne på Milan Makaric, der kunne skubbe bolden i mål til 3-0.

Tilbage fra skade

Mange af de 6500 tilskuere på Aalborg Portland Park havde spottet, at Lucas Andersen var sendt til opvarmning midt i anden halvleg, og der lød et kæmpe jubelbrøl, da Lucas Andersen efter 11 måneders fravær igen kunne løbe på banen.

Inden Lucas Andersen kom på banen, løb Rasmus Thelander ud og satte anførerbindet på ham - den “gamle” anfører var tilbage.

10 minutter før tid var Lucas Andersen lige ved at overliste Randers' målmand, men AaB's fans må vente lidt endnu på comeback-scoringen.

Torsdag aften venter der et topbrag om bronzemedaljerne, når AaB gæster Brøndby.