LIGE NU:

Privat indsamling: Kræftsyge Caroline kæmper videre

Ung mor fra Aalborg er ramt af uheldbredelig brystkræft. Indsamling har nu sikret den anden af i alt fire behandlinger i Tyskland.

- Jeg er virkelig overvældet og lykkelig for den opbakning, jeg har fået. Også fra en masse mennesker jeg ikke kender, som bare giver noget.

Sådan siger Caroline Wesselhøft, efter at det på kort tid er lykkes samle en del af de penge ind, som skal bruges til alternative kræftbehandlinger i Tyskland.

Caroline Wesselhøft fra Aalborg er ramt af uheldbredelig brystkræft. Lægerne har givet hende omkring syv måneder tilbage at leve i.

Men Caroline Wesselhøft har besluttet at kigge andre steder hen i kampen mod kræften, men det betyder, at hun selv skal betale.

En privat indsamling på hjemmesiden Gofundme skal være med til at sikre, at Caroline Wesselhøft kan få behandlinger i Tyskland.

Hun er netop kommet hjem fra den første behandling, hvor indsamlingen på hjemmesiden sikrede de rundt regnet 100.000 kroner, som behandlingen løb op i.

Men der er brug for endnu flere penge.

- De næste tre behandlinger koster cirka 75.000 kroner stykket, så det er jo meget dyrt, siger Caroline Wesselhøft.

quote De næste tre behandlinger koster cirka 75.000 kroner stykket, så det er jo meget dyrt.

Caroline Wesselhøft, kræftpatient, Aalborg

Hun kan dog glæde sig over, at der fortsat er mennesker, som ønsker at donere penge til hende, og på kontoen er der nu så mange penge, at den anden behandling også er sikret.

Savner valgmulighed

Caroline Wesselhøft fortæller, at hun om en måneds tid igen skal til Tyskland og have en såkaldt dendrit cellebehandling.

Behandlingen kan give Caroline Wesselhøft to-tre år ekstra. Og det betyder alt for hende, især da hun er mor til seksårige Angelina.

Selv om Carolina Wesselhøft forsøger sig med behandlinger i Tyskland, roser hun personalet på kræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital, som har gjort alt hvad de kunne for at helbrede hende.

- Men det er selvfølgelig ærgerligt, at der ikke er en valgmulighed i det danske sundhedssystem, så man kan få den alternative form for behandling også. Jeg kan for eksempel ikke tåle kemoterapi, så den behandlingsform er ikke mulig for mig, uden at jeg bliver voldsomt syg, siger Caroline Wesselhøft.

Hun håber, at det lykkes at få samlet flere penge ind, så hun også kan have råd til den tredje og fjerde behandling.

Men hun erkender også, at det ikke nødvendigvis er gjort med det, men at der skal samles penge ind til yderligere behandlinger.

Indslag fra 11. februar 2020. Caroline Wesselhøft fra Aalborg er ramt af uhelbredelig brystkræft. Behandlingsmetoderne i Tyskland er bedre end i Danmark, og en privat indsamling gør det nu muligt for hende at tage en tur over grænsen for at modtage behandling.