LIGE NU:

Projekt: Samarbejde skal forebygge overvægt hos mindre børn

Aalborg Kommune er med i nyt projekt, hvor lokalsamfundet tager ansvaret for børns sundhed.

Aalborg skal sammen med Frederikssund og Albertslund kommuner arbejde med et nyt projekt - med det formål at forebygge overvægt hos mindre børn.

Projektet ”Børneliv i sund balance” er et samarbejde mellem kommunerne og KL's Center For Forebyggelse. Her skal både forældre, sundhedspersonale, dagtilbud, skole og lokale idrætsforeninger arbejde sammen for i højere grad at styrke sundheden og trivslen hos de 0-10 årige. Især børn fra udsatte områder har en øget risiko for at blive overvægtig. Kommunernes erfaringer skal herefter bredes ud til resten af landet.

Erfaringer fra Amsterdam

Projektet, der løber over fem år og støttes af Nordea-fonden med 22,7 mio. kroner, bygger på bedste viden og erfaringer fra ind- og udland. Særligt erfaringer fra Amsterdam, hvor det netop igennem indsatser, der styrker lokalsamfundet, er lykkedes at reducere andelen af børn med overvægt i udsatte boligområder.

- Vi er meget begejstrede over, at vi med den store projektstøtte fra Nordea-fonden kan afprøve vidensbaserede indsatser i praksis i forskellige typer af lokalområder i tre kommuner, siger Tine Curtis, leder af Center for Forebyggelse i praksis i KL.

Leder af Center for Forebyggelse i praksis i KL Tine Curtis fortæller her i videoklippet om succeskriterierne for projektet.

I Aalborg Kommune glæder borgmester Thomas Kastrup-Larsen sig over at være en del af projektet.

quote Vi ved, at den bedste måde at komme overvægt til livs er ved at forebygge, at den overhovedet opstår. 

Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester, Aalborg Kommune

- Vi ved, at den bedste måde at komme overvægt til livs er ved at forebygge, at den overhovedet opstår. I projektet flytter vi fokus fra det enkelte barn med overvægt til, at lokalsamfundet tager et fælles ansvar for alle børns sundhed. Sundhedspleje, dagtilbud, skole og lokale foreninger og erhvervsdrivende skal sammen med børnefamilierne gøre det nemmere og mere attraktivt at spise sundt og være fysisk aktiv, siger Thomas Kastrup-Larsen til kl.dk.

MERE OM PROJEKTET "BØRNELIV I SUND BALANCE"