LIGE NU:

Protester over byggeri bærer frugt: Nu bøjer kommunen sig

Planer om at lave det grønne område Vandbakken i Aalborg om til lejlighedskomplekser blev tirsdag foreløbig skrinlagt ved et borgermøde.

Protesterne var højlydte, da det gik op for borgerne i Aalborg-bydelen Frydendal, at Aalborg Kommunes forsyningsselskab Vand A/S barslede med idéen om at bygge boliger i flere etager på Vandbakken, der er et grønt område, som blandt andet bruges som kælke- ski og cykelbakke.

Beboerforeningen i Frydendal fik nys om idéen, da skitser fra Vand A/S dumpede ind i postkassen.

quote Jeg ser ikke nogen grund til, at vi arbejder videre med en bebyggelse, der går ind i Vandbakken.

Hans Henrik Henriksen (S), rådmand, By- og Landskabsforvaltningen

Afsenderen var anonym – og naboerne var utilfredse.

- Jeg blev sur, og jeg følte, det kørte over hovedet på os, at der var planer om det her, sagde nabo til Vandbakken Jesper Klitgaard efter at have hørt om planerne.

Nu kan naboerne formentlig ånde lettet op. Ved et borgermøde tirsdag eftermiddag sagde rådmanden for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen, at han ikke ville anbefale at lave bebyggelse på Vandbakken.

- Jeg har fulgt med i debatten de seneste måneder i forhold til Vandbakken som eventuelt beboelsesområde, og så har jeg lyttet til stemningen i aften, som har været helt entydig. Jeg ser ikke nogen grund til, at vi arbejder videre med en bebyggelse, der går ind i Vandbakken, siger Hans Henrik Henriksen.

Den udmelding glæder Kirsten Hein, der er repræsentant for beboerforeningen Frydendal.

- Det tænker jeg godt om. Mine forventninger til mødet var også, at der ville blive lyttet til os. Med så fantastisk et fremmøde og så entydig en stemning er det fantastisk, at rådmanden siger, at man ikke arbejder videre med planen, siger hun.

Nu skal Vand A/S hjem og se på planerne igen.

- En ting er i hvert fald sikker – at man ikke kan bygge ind i Vandbakken. Vi skal respektere det område. Det er det, jeg tager med, og vi er planmyndighed på området, så det er gennem os, planerne skal gå, siger rådmand Hans Henrik Henriksen.

Næste bestyrelsesmøde i Vand A/S er den 13. december.

Indslag fra 15. oktober: