00:59

Provokunstner går amok og overfalder ansatte på Kunsten

Provo-kunstner afviser overfald på museums-ansatte, han mener, han har ageret "som et forsøg på at hindre tyveri og som rimelig nødværge".

1 af 2

Provo-kunstner afviser overfald

Provo-kunstner afviser overfald på museums-ansatte, han mener, han har ageret "som et forsøg på at hindre tyveri og som rimelig nødværge".

"Jeg har ikke overfaldet nogen. Jeg har prøvet at forhindre tyveri af min ejendom (mit spejl). Herefter er jeg blevet skubbet, og det har jeg reageret på med en rimelig grad af nødværge. Det er jeg sikker på, at de samlede optagelser fra TV2 Nord, der optog seancen, vil vise, hvis sagen ender i retten. Jeg ville i øvrigt ikke tisse på et kunstværk. Jeg ville tisse og tissede på mit eget medbragte spejl som en del af et kunstværk".

Sådan skriver kunstner Uwe Max Jensen på sin blog, efter han fredag blev meldt til politiet for at have overfaldet to medarbejdere på kunstmuseet Kunsten i Aalborg.

Overfaldet skulle være sket fredag eftermiddag i forbindelse med, at Kunsten fik besøg af en verdensberømt italiensk kunstner  - der skulle arbejde med netop spejle.

Uwe Max Jensen afviser, at han havde nogen som helst planer om at tisse på et af museets værker.

"Jeg ønskede udelukkende at tisse på mit eget medbragte spejl. Og det var det, jeg gjorde."

Ligesom han afviser at have taget kvælertag på en af de ansatte i forbindelse med den tumult, der opstod i forbindelse med, han havde skaffet sig adgang til museets park.

Uwe Max Jensen skriver på sin blog, at den tubulente situation er, at to ansatte fra museet forsøgte at spolere de optagelser, som TV2 Nord var i gang med i forbindelse med hans performance. 

"Den ene ansatte gik så langt, at han forsøgte at stjæle mit spejl og dermed knægte den private ejendomsret. Efterfølgende skubbede han til mig (det er dokumenteret på min blog og sandsynligvis også på TV2 Nord's optagelser), hvorefter jeg reagerede".

Uwe Max Jensen vil snarest kontakte Justitsministeriet og klage over Nordjyllands Politi for at fremkomme med usande oplysninger. I øvrigt er det fuldstændig bizart, at politiet vælger at fremdrage den ene parts oplysninger som sande i forbindelse med en sag, hvor man i skrivende stund end ikke har haft mig eller min fotograf inde til afhøring", skriver Uwe Max Jensen, og han ser iøvrigt frem til en eventuel retssag med allerstørste sindsro, da han er sikker på, at dokumentationen af hændelsesforløbet og flere vidneudsagn vil understøtte hans opfattelse af begivenhederne.