LIGE NU:

PWT Group reddet - Tøjeksperten og Wagner overlever

Med stor opbakning blev planen for rekonstruktion af PWT Group vedtaget tirsdag.

Med nye ejere, 20 millioner i ny kapital og et lån på 125 millioner stillet til rådighed af Spar Nord er PWT Group, selskabet bag kæderne Tøjeksperten og Wagner, der har hovedsæde i Aalborg, reddet.

Såden lyder konklusionen efter et kreditormøde tirsdag hvor planen for selskabets rekonstruktion blev vedtaget med stor opbakning.

- Det er en god dag for PWT Group. Vi er både taknemmelige og ydmyge over for den store opbakning, vi er blevet mødt med fra vores samarbejdspartnere og kreditorer i denne meget vanskelige situation, udtaler administrerende direktør i PWT Group, Ole Koch Hansen i en pressemeddelelse.

Kreditorer siger god for store tab

Kreditorerne har accepteret foreløbigt at modtage 20 procent af deres tilgodehavende med mulighed for at modtage op til i alt 30 procent. Samtidig blever direktør Ole Koch Hansen sammen med den øvrige ledelsegruppe en del af ejerkredsen som, sammen med eksterne investorer, skyder i alt 20 millioner kroner ind i selskabet. Dertil kommer det lån på 125 millioner kroner som Spar Nord stiller til rådighed for firmaet.

Kapitalfonden Polaris Private Equity udtræder af ejerkredsen som følge af rekonstruktionen.

- Kreditorerne, vores mange samarbejdspartnere, vores bank og vores mange dygtige medarbejdere har vist os stor tillid, og vi står nu med en stærk og tilpasset virksomhed, der kan fortsætte den gode udvikling, som PWT har fulgt i 2019 og de første måneder af 2020. Løsningen har krævet hårdt arbejde og velvilje fra alle parter, men vi har sammen etableret grundlaget for et stærkt PWT – til glæde for kunder, leverandører og medarbejdere, udtaler Ole Koch Hansen i pressemeddelelsen.

20 butikker lukkes - 180 mister jobbet

Planen for rekonstruktion indebærer også at 20 butikker af de i alt 84 i koncernen lukkes og at 180 ansatte desværre mister deres job. Processen med at lukke butikker og afskedige medarbejdere gik igang 25. maj, men der er endnu ikke blevet offentliggjort en samlet liste over, hvilke butikker det er, der skal lukke.

PWT Groups krise skyldes coronaepidemien, der satte økonomien under så meget pres, at selskabet gik i rekonstruktion - det der førhen hed betalingsstandsning.

I forbindelse med nyheden om, at rekonstruktionen ville koste 20 butikker livet og 180 medarbejdere jobbet udtalte Ole Koch Hansen i en pressemeddelelse:

- Det er en hård beslutning, som desværre er absolut nødvendig for at vi kan lykkedes med at redde PWT og dermed et fortsat betydeligt antal arbejdspladser for dygtige medarbejdere. Jeg er frygtelig ked af det overfor de medarbejdere vi vil skulle sige farvel til, men der er desværre ikke andre muligheder.

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

mads

play Dennis nyder godt at corona-tendens: Flere nordjyder handler lokalt

150521 IN Demonstration mod Egholm forbindelse Still

play Mette demonstrerer mod Egholmmotorvej: - Andre muligheder blev lagt på hylden fra starten

150521 vådt vejr mv

play Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

mads

play Dennis nyder godt at corona-tendens: Flere nordjyder handler lokalt

150521 IN Demonstration mod Egholm forbindelse Still

play Mette demonstrerer mod Egholmmotorvej: - Andre muligheder blev lagt på hylden fra starten

Til forsiden

Til forsiden