Redder man naturen ved at droppe Nutella? Naturformidleren Mikkel kender svaret

I Aalborg Zoo kan man i vinterferien opleve naturformidleren Mikkel Sortemos.

Der er masser af levende dyr i zoologisk have, men hvordan sørger vi for, at der fortsat også er levende dyr i naturen? Det er noget af det Mikkel Sortemos mandag ville tale om i Aalborg Zoo.

- Det der med at give en øjenåbner, det er derfor, jeg er gået ind i naturformidling. Jeg synes, vi skal passe på den natur, vi har og passe på planter og dyr. Og det er både børn og voksne, der skal have det at vide, konstaterer han.

Stof til eftertanke

Fra Zoofari-scenen i Aalborg Zoo underholder Mikkel med dyrefacts og kranier fra vilde dyr. Et af kranierne er fra en isbjørn, som Mikkel Sortemos selv er helt tosset med.

- Fantastiske dyr de her isbjørn, og også det største landlevende rovdyr, det er nok også derfor, jeg tænker, det er min favorit.

Naturformidleren forsøger med showet, at få folk til at tænke over nogle af hverdagens valg – for eksempel om man helt bør lade være med at spise nutella.

- Nutella er der mange, der er sindssygt glade for, det er jeg ikke selv, for det indeholder en masse palmeolie, der går ud over regnskovene rundt om i verden, og det bryder jeg mig ikke om.

Interessant 

Familien Møller Andersen er nogle af dem, der brugte lidt af vinterferien sammen med naturformidler Mikkel Sortemos.

- Jeg synes, det var meget godt. Det med alle dyrene var fedt, for de er helt vildt interessante de fleste af dem, lyder det fra sønnen Lucas Møller Andersen.

- Jeg synes, det var meget lærerigt og spændende. Jeg synes, vi skal tænke noget mere over, hvordan vi behandler vores dyr i naturen, hvis vi godt vil beholde dem, bakker mor Maria Møller Andersen op.

Til naturmødet i maj sidste år blev Mikkel Sortemos nomineret til årets naturformidler, så der er mange, der lytter interesseret med.

- Jeg synes jo, det er et af de største skulderklap, man kan få. Den anerkendelse om at være god til det man laver.


Seneste nyt

fra Nordjylland