Seneste nyt

fra Nordjylland

Regionen fjerner kæmpe olieforurening

Region Nordjylland er nu gået i gang med at rense en grund i Grindsted ved Vodskov, hvor cirka 10.000 liter olie skal pumpes væk. 

Det kommer til at tage et helt år at rense grunden. 

Frem til årtusindeskiftet lå der et mejeri på grunden med store olietanke, og ved en forureningsundersøgelse har regionen kunnet fastslå, at en kraftig olieforurening har spredt sig til det meste af grunden og både jorden og grundvandet. 

Ville have bygget boliger på grunden

Faktisk er der et lag af 1,5 meter ren olie oven på grundvandet på grunden, og derfor udgør forureningen en risiko for det lokale vandværk. 

- Jeg er meget glad for at få ryddet op, selvom det er en noget voldsom omgang og grunden det næste lange stykke tid er forvandlet til en byggeplads. Jeg er godt klar over, at grunden ikke bliver helt ren når Regionen er færdig, men det er godt at vide, at der nu er styr på forureningen. Jeg havde håbet, at det ville være muligt at bygge boliger på grunden, men om det bliver muligt engang, må tiden vise, siger grundejer Morten Sudergaard.

Foruden de mange liter olie bliver også 30 tons jord fjernet. Alt i alt kommer arbejdet til at koste regionen 2,5 millioner kroner.