00:52

Aalborg-virksomheden Carsoe lander ordre i mange millioners klassen. Firmaet skal bygge fiskefabrikker på russiske supertrawlere

Aalborg-virksomheden Carsoe lander ordre i mange millioners klassen. Firmaet skal bygge fiskefabrikker på russiske supertrawlere Foto: Carsoe A/S

1 af 2

Rekordordre på 800 millioner til aalborgensiske Carsoe

Virksomheden skal bygge syv fiskefabrikker til russiske supertrawlere.

Efter to års intenst samarbejde er det lykkedes at få en aftale af de helt store på plads. Aalborg-virksomheden Carsoe har underskrevet en millionkontrakt med Russian Fishery Company.

Helt præcist har aftalen en ramme på mere end 800 millioner kroner. For pengene får Russian Fishery Company bygget i alt syv fiskefabrikker på supertrawlere i løbet af de næste syv år. Den første skal bygges på et spansk værft, mens de seks andre skal bygges i Skt. Petersborg.

Ordren betyder, at Carsoes omsætning vil stige fra 355 millioner kroner til en halv milliard kroner allerede i 2018.

- Vi er blot to virksomheder i verden, der kan levere komplette fiskefabrikker til skibe af den her kaliber, og ordren er en stor sejr for os, fordi den viser, at vi kan samarbejde på tværs af vores selskaber i Danmark og USA, siger Mikkel Jacobsen, der er administrerende direktør i Carsoe A/S.

Rusland har været inde i en lang periode med ringe kår for fiskeriet, men den russiske regering har nu indført en incitamentsordning, som skal modernisere fiskeflåden.

Den modernisering bliver Carsoe altså en del af. Og det er ikke noget, der går ubemærket hen.

- I USA og Canada forventes der kun bygget 3-4 fryse- og fabrikstrawlere næste år, og derfor er det en ordre, der bliver lagt mærke til på globalt plan, siger Jeppe Christensen, der er sales and business manager i Carsoe Seafood Processing.

Supertrawlerne, som fiskefabrikkerne skal bygges på, er 108 meter lange og 21 meter brede. Hvert fartøj skal bearbejde mellem 400 og 500 tons fisk i døgnet.