LIGE NU:

Restaurant Bühlmann kan blive Årets Gennembrud

Gourmetscenen i Aalborg får flere og flere nye stjerner, og en af dem, Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde, er nu nomineret til Den Danske Spiseguides pris som Årets Gennembrud.

Når der på søndag skal deles priser ud til de bedste kokke og restauranter i Danmark ved Den Danske Spiseguides store gallafest i Aalborg, er der endnu et navn fra Aalborg med i puljen.

Restaurant Bühlmann, som holder til på smukke Hotel Scheelsminde og kun har halvandet år på bagen, er nomineret til prisen som Årets Gennembrud. Det placerer restauranten bag de mest talentfulde i Danmark - kun fire restauranter er nomineret til denne pris.

- Bühlmann og den unge chefkok, Dennis Bang Carlsen, har på kort tid bevist, at de vil bide skeer med de største, og at de også har både talentet og organisationen til at stræbe så højt. Dennis viser trods sin unge alder en stadig mere sikker personlig køkkenstil, som Aalborg og Nordjylland kan være stolt af,” forklarer Bent Christensen, som siden 1978 har udgivet Den Danske Spiseguide, om nomineringen.

Allerede sidste år markerede Restaurant Bühlmann sig blandt de bedste i Danmark, da den fik tre stjerner i Den Danske Spiseguide. Kun én anden restaurant i Aalborg har opnået samme antal, nemlig Mortens Kro.

Hos familien Bühlmann, initiativtagerne til restauranten, de også lægger navn til, og indehaverne af Hotel Scheelsminde i nu tre generationer, er direktør Danni Bühlmann stolt og tilfreds:

- Det er skønt med denne nominering at blive anerkendt for vores daglige arbejde og stabilt høje niveau – og så netop af Den danske Spiseguide, som er Danmarks toneangivende og længst eksisterende. Vi er meget taknemmelige og ydmyge.  Denne fine nominering bekræfter os i og hjælper os med at fastholde målet om at stræbe stadig højere, siger Danni Bühlmann.

Men det betyder ikke, at familien hviler på laurbærrene - efter nytår skal hotellet bygges om, så gourmetrestauranten med de bare 24 stole nyplacerers i endnu bedre rammer og får vinduer ud mod gårdspladsen.

Og så har Restaurant Bühlmann sammen med Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring og Restaurant Fusion og Mortens Kro i Aalborg stiftet Gastro North-netværket. Målet med det er at skabe mere international opmærksomhed om den nordjyske topgastronomi og at få Michelin-guiden til at interessere sig for gastronomi nord for Aarhus.

Prisen som Årets Gennembrud bliver uddelt søndag aften. Udover Restaurant Bühlmann er også Alchemist i København, Domestic i Aarhus og Moehr i Roskilde nomineret til prisen.