LIGE NU:

Restaurant Nam vinder kæmpe kokkekamp: -Vi svæver stadig

Det er andet år i træk den aalborgensiske restaurant, Nam, løber med sejren i Local Cooking Konkurrencen, der hvert år afholdes under Fiskefestivalen i Hirtshals.

Lokale råvare, kogekunst og friske fisk, var i fokus, da der torsdag blev afholdt konkurrencen, Local Cooking, til den årlige Fiskefestival i Hirtshals.

Her var ti af Nordjyllands bedste restauranter samlet, og hver især skulle de lave en helt ny ret med skærising som hovedingrediens.

quote Vi svæver stadig. Det er kæmpe stort, at vi kan holde det ved lige og forsvare titlen. Især også når det er uden køkkenchefen

Kok, Nam i Aalborg

- Vi lavede skærising på fem forskellige måder. Vi fermenterede den, lavede den rå, lavede den som en fiskepølse, friterede den og lavede en suppe, siger kokken fra restaurant Nam i Aalborg, Kid Khamhomkul.

Og det viste sig at være en rigtig god idé. Sammen med kokkeeleven Alexander Ifversen vandt restaurant Nam nemlig for anden år i træk konkurrencen.

- Vi svæver stadig. Det er kæmpe stort, at vi kan holde det ved lige og forsvare titlen. Især også når det er uden køkkenchefen, siger Kid Khamhomkul.

Udover Nam i Aalborg var Applaus i Aalborg, Hjorths i Kandestederne, Strandhotellet i Blokhus, Strandingskroen i Blokhus, Bühlmanns på Scheelsminde i Aalborg, Tabu i Aalborg, Villa Vest i Lønstrup, Svanelunden i Hjørring og Abstrakt i Hirtshals også med i konkurrencen.

Local Cooking?

KONKURRENCENS KRITERIER