LIGE NU:

Resultat for 2019: AaB præsenterer underskud på 33,5 millioner kroner

Ikke tilfredsstillende, men forventet, siger AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum, om resultatet.

Fald i omsætningen, manglende top 6-placering og manglende transferindtægter.

Sådan lyder forklaringerne på, at AaB i dag kan præsentere et regnskab for 2019, der viser et underskud før skat på 33,5 millioner kroner. I 2018 var underskuddet på 22,8 millioner kroner før skat.

Bestyrelsen for Aalborg Boldspilklub A/S har i dag behandlet og godkendt årsrapporten for 2019.

quote Resultatet for 2019 er ikke tilfredsstillende, men samtidig er det et resultat, som var forventet og i overensstemmelse med de udmeldinger, der er kommet gennem året.

Thomas Bælum, administrerende direktør, AaB

- Resultatet for 2019 er ikke tilfredsstillende, men samtidig er det et resultat, som var forventet og i overensstemmelse med de udmeldinger, der er kommet gennem året. Underskuddet kommer på baggrund af den udførte investeringsstrategi, som har været praktiseret, hvor tidligere transferindtægter er blevet geninvesteret i spillertruppen, og samtidig er resultatet et udtryk for, at vi fortsat investerer i digitale forbedringer, de fysiske rammer omkring klubben og markedsføringsaktiviteter, der skal forbedre oplevelsen ved at gå til fodbold på Aalborg Portland Park, siger AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum i en pressemeddelelse fra klubben.

Negativt facit på transferdelen

Den administrerende direktør tilføjer, at regnskabet understreger, at AaB i 2019 ikke ramte de indtægter som klubben budgetterede med og i 2019 havde et negativt facit på transferdelen.

- Det er dog vigtigt at påpege, at hvis man kigger ind bagved tallene og sammenligner 2018 med 2019, så har der været en fremgang på omsætning af merchandise, salg i boder og entreindtægter, og vores forventninger til 2020 ser allerede noget anderledes ud, da vi har realiseret markante transferindtægter i januarvinduet, ligesom vi i årets to første måneder på sponsorsiden allerede har realiseret det dobbelte nysalg i forhold til, hvad vi gjorde i hele 2019, siger Thomas Bælum.

Forventer top 6-placering i år

AaB er med tre spillerunder tilbage af grundspillet placeret på en sjetteplads i 3F Superligaen.

Egenkapitalen udgør 56,1 millioner kroner pr. 31. december 2019. Med undtagelse af leasingforpligtelser, leverandørgæld og andre gældsforpligtelser på 33,3 millioner kroner pr. 31. december 2019 er AaB gældfri. AaB har således ingen rentebærende gæld.

AaB forventer et underskud i 2020 i niveauet 7-12 millioner kroner. Heri er indregnet en forventet top 6-placering, salg af transferrettighederne på Mikkel Kaufmann til FC København, udlejning af Oliver Abildgaard til FC Rubin Kazan, investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling. Der er i resultatforventningerne ikke indeholdt et salg af Oliver Abildgaard.

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

155019160_3938959839460037_8925757446378534070_o

Fokus på ny fjordforbindelse: Stil spørgsmål til transportministeren

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

Til forsiden

Til forsiden