Retten har talt: 53-årig er skyldig i at have dræbt sin ekskone

Der var ingen tvivl, da spørgsmålet om skyld skulle afsiges ved Retten i Aalborg onsdag formiddag.

En 53-årig mand er skyldig i at have dræbt sin ekskone og tiltalens øvrige 37 forhold. Det har et enigt dommer- og nævningeting netop afgjort ved Retten i Aalborg. 

Og det er ikke overraskende. 

Retssagen har nemlig på intet tidspunkt handlet om, hvorvidt den 53-årige mand slog sin ekskone ihjel eller ej. 

Det ved vi, han gjorde. 

Det erkendte han allerede under grundlovsforhøret, der fandt sted dagen efter drabet. Derudover var der også flere vidner, der overværede drabet, og et af vidnerne, en nabo til den 41-årige kvinde, filmede sågar drabet med sin telefon. 

17. september 2021 blev en 41-årig kvinde skudt og dræbt for øjnene af sine to små børn på seks og otte år. Kvindens eksmand er ved Retten i Aalborg netop kendt skyldig for drabet.

En video af et drab som kun dommere og nævnige har set, men som er er blevet beskrevet som en "regulær henrettelse."

Også den afdøde kvinde og hendes drabsmands to egne børn på seks og otte år var til stede, da deres mor blev dræbt. Den ene dreng prøvede aktivt at stoppe sin far ved at skrige, trygle og skubbe til den hånd, der holdt om pistolen.

Den 53-årige mand var også tiltalt for en lang række andre forhold, der primært handlede om chikane og psykisk vold mod ekskonen i årene op til, han slog hende ihjel. 

Men retten finder det altså bevist, at den 53-årige havde direkte til hensigt at dræbe sin ekskone, da han afgav skuddet mod hendes hoved. 

Den 53-årige er kendt skyldig i samtlige forhold i anklageskriftet. 

Trusler, chikane og psykisk vold

Ifølge den 53-årige var det samarbejdsproblemer vedrørende deres to fælles børn, der i sidste ende gjorde, at han i ren og skær desperation slog sin ekskone ihjel. 

Han har tidligere forklaret, at de to mødte hinanden i slutningen af 2010, og at de i de efterfølgende år blev gift og fik to børn sammen. Han har i retten fortalt, at det var den lykkeligste tid i hans liv. 

Men efter syv års samvær gik ægteskabet i stykker, parret blev skilt fra hinanden, og problemerne begyndte så småt at opstå. 

Vidner, der kendte den dræbte kvinde, har forklaret, at det var eksmandens jalousi og interesse i sin ekskones nye mandlige relationer, der var rod til problemerne. 

Hun følte sig overvåget af ham, har vi hørt dem fortælle i retten. 

Det skulle vise sig, at det ikke blot var en følelse, hun havde. Hun blev rent faktisk overvåget af sin eksmand. Han havde nemlig i al hemmelighed placeret en GPS-sender under hendes bil, og på den måde vidste han altid, hvor hun var. 

Så selvom han boede i Herning, og hun boede i Aalborg kunne han skrive til hende, 'nå er du nu i Netto igen'. 

Når de mødtes, fordi de skulle aflevere børnene var han ubehagelig og truende overfor hende, har vidner fortalt. Han kaldte hende for eksempel for en luder foran børnene, og han sagde til børnene, at de også skulle kalde deres mor for en luder, fordi det var et sødt kælenavn. 

Den 41-årige kvinde var bange for sin eksmand, og derfor fik hun udleveret en overfaldsalarm af Nordjyllands Politi og eksmanden fik et tilhold, der forbød ham at opsøge eller kontakte hende, medmindre det var i forbindelse med på forhånd aftalt samvær med børnene. 

Det tilhold brød han 34 gange ved at sende emails og beskeder med truende indhold til sin ekskone. Hver gang indberettede kvinden det til politiet, og havde han ikke slået hende ihjel 17. september 2021, skulle han have været for Retten i Herning bare 11 dage senere netop på grund af de mange overtrædelser af tilholdet. 

Også de forhold er den 53-årige dømt skyldig for ved retten onsdag. 

Ventede på parkeringspladsen

Forholdet og samarbejdet var altså kørt helt af sporet, og det var netop det, den 53-årige mand ville tale med sin ekskone om, har han fortalt.

Han har tidligere forklaret, at han var inde i en dårlig periode, hvor han drak for meget, og derfor var han heller ikke klar i hovedet, da han satte sig ind i sin bil i Herning, og kørte mod ekskonens hjem i Aalborg.

En retskemisk erklæring viser dog, at den 53-årige ikke var påvirket af hverken alkohol eller lægemidler på gerningsdagen. 

Han har gennem retssagen fastholdt, at han udelukkende kørte afsted for at tale med kvinden, og at han tog en pistol med idet det var hans opfattelse, at folk lyttede, når man havde en pistol.

Da han ankom til Skelagergården i Aalborg var kvinden stadig ikke kommet hjem. Derfor ventede han på hende i sin bil på parkeringspladsen i to timer, før hun ankom med de to drenge. 

Moren og de to børn steg ud af bilen og gik mod opgangen, da den 53-årige kaldte hendes navn. Da hun så ham satte hun i løb, men hun nåede ikke langt, før han indhentede hende.

Et et par minutters højlydt skænderi, havde naboer alarmeret politiet og taget stand ved vinduer og på terasser. 

Den nabo der filmede det tragiske drab fortalte, at han havde taget sine sko på i tilfælde af, at eksmanden blev voldelig. Hvis han slog kvinden, ville naboen løbe ned og blande sig. Men så langt nåede han aldrig. 

Naboen har forklaret, hvordan den 53-årige trak en pistol med den ene hånd, mens han fastholdt sin ekskone med den anden og sagde 'det slutter her,' og 'der er ingen vej tilbage nu'. 

Den ene søn satte flere gange sin håndflade op mellem pistolmundingen og morens ansigt for at beskytte moren, ligesom han flere gange slog til farens hånd med sin drikkedunk, og også tilbød at forære faren sin børneopsparing. 

Retten lægger til grund, at den 53-årige ikke havde fokus rettet mod sine sønner under episoden, men i stedet trykkede på aftrækkeren og skød deres mor.

Den 41-årige kvinde havde i al virvaret formået at aktivere sin overfaldsalarm, og en politipatrulje blev sendt afsted, men da patruljen ankom få minutter senere, lå kvinden på jorden og blødte fra skudsåret i hovedet. 

Børnene, der havde overværet det hele, var paniske, og den 53-årige sad roligt på en trappe et par meter derfra, og blev anholdt på stedet. 

Nu skal forsvarer og anklager procedere for deres syn på straffen. Manddrab straffes i udgangspunktet med fængsel i 12 år, men sagens anklager har ikke lagt skjul på, at hun mener, der er meget, der taler for en betydelig forhøjelse af straffen i denne sag.   

Strafudmålingen finder sted 30. maj. TV2 Nord følger sagen. Forsiden lige nu

300523 Safehouse jomfruanegade ibch 7939

Martin har været dørmand i Gaden i 35 år: - Aldrig har der været så mange stoffer

politi udrykning blå blink genre

Bil brager ind i affaldscontainer på motorvejen

Preben Kristensen

Skuespiller Preben Kristensen ramt af hjernerystelse før premiere

110523 Interview Niklas Helenius Til Web  Still

- Nu skal vi fandeme se os selv i spejlet, siger Helenius

300523 Safehouse jomfruanegade ibch 7939

Martin har været dørmand i Gaden i 35 år: - Aldrig har der været så mange stoffer

politi udrykning blå blink genre

Bil brager ind i affaldscontainer på motorvejen

Preben Kristensen

Skuespiller Preben Kristensen ramt af hjernerystelse før premiere

110523 Interview Niklas Helenius Til Web  Still

- Nu skal vi fandeme se os selv i spejlet, siger Helenius

politi udrykning blå blink genre

Cyklist i kritisk tilstand efter påkørsel

20230323-160726-L-6000x4000ma

Fordobling af udgifter til særlig recept: Pengepungen er rødglødende hos regionen

Margit og Kjeld 1_

Fond tredobler donationer

storm eller blæst ved Løkken. I Jammerbugten er der risiko for vindstød af stærk stormstyrke.

Renoveret for 25 millioner: Skal igen bruge millionbeløb

drugged i gaden

Michelle blev drugged med hestebedøvelse: - Man vidste ikke, hvilken tilstand jeg ville vågne i

hash politi

Stoppet med narko i bil – Fem dage senere gjorde politiet vildt fund

80_percent

play Hvad er lykke? Stifteren af Lykkeliga har svaret

20230323-160726-L-6000x4000ma

Fordobling af udgifter til særlig recept: Pengepungen er rødglødende hos regionen

Margit og Kjeld 1_

Fond tredobler donationer

290523 Interview Lucas Andersen Efter Lyngby Kamp  Still

play Efter nederlag: Thelander usikker til lørdagens kamp

349330643_784384239953047_6334316722585239981_n

gallery Græsset blev klippet lidt for vildt med vilje

uheld 2

Hovedvej mellem Brønderslev og Vrå blev spærret af uheld

Lyngby -AaB

AaB taber skæbnekamp - Nu bliver alt afgjort på lørdag

AaB tabte

ALLE MAND PÅ STADION

Niels Christian Oien

Tørke: Planteavler risikerer kun at få udbytte fra halvdelen af marken

20230130-175403-L-7555x5039ma

Farvel til Rusland og hej til Ukraine: Aalborg får ny ven

211122 Per Clausen og Vendsysselværket brst 4303

Per vil til EU: Valgt som spidskandidat til Europaparlamentet

Til forsiden

Til forsiden