Retten slår fast: Sydkoreaner skal udleveres

Den 20-årige sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra skal udleveres til sit Sydkorea. Det afgjorde Retten i Aalborg onsdag.

Siden 2. januar har den 20-årige sydkoreanske Chung Yoo-ra siddet varetægtsfængslet i Aalborg. Den 17. marts slog rigsadvokanten fast, at koreaneren skulle udleveres til Sydkorea. Det ville hun ikke, og derfor måtte retten onsdag eftermiddag beslutte om udleveringen var lovlig.

Rettet i Aalborg slog så fast, at Chung Yoo-ra skal udleveres til sit hjemland.

Der blev ikke fremlagt beviser i Retten i Aalborg denne eftermiddag, der kunne give retten grundlag for at tage stilling til skyldsspørgsmålet. Men der er stadig grundlag for udlevering, lyder det fra dommer Ole Høyer.

Hun nægter sig skyldig i alle anklagerne.  Strafferammen for de forhold, som Chung Yoora er anklaget for, kan give over et års fængsel i Danmark. Derfor er der også på den baggrund grundlag for udlevering.

Myndighederne i Sydkorea vil have hende udleveret for at afhøre hende, da hun er mistænkt i en stor korruptionsskandale med forbindelse til den sydkoreanske præsident.

Chung Yoo-ra har nu mulighed for at anke byrettens afgørelse til landsretten. Forsvarer kærer kendelsen til Landsretten, og anklageren opfordrer til fortsat frihedsberøvelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland