02:32

Men aftalen med nordmændene er ikke de eneste gode nyheder for Aalborg Havn i dag. 11 måneder efter, at IF Group gik konkurs, er nu det endelig lykkes at finde en ny virksomhed til at overtage grunden på Aalborg Havn. Den nye ejer er RGS Nordic, der i forvejen genanvender skrot i Aalborg.

RGS Nordic overtager grund på Aalborg Havn

Affaldssorteringsfirma fordobler sine aktiviteter i Aalborg med overtagelsen af Savannevej 2. Grunden har stået tom, siden IF Group gik konkurs.

Næsten et år har den 72.000 kvadratmeter store grund stået tom på Aalborg Havn, siden den tidligere lejer IF Group gik konkurs i marts 2017.

Men nu kommer der nye kræfter til, efter RGS Nordic netop har overtaget grunden.

Det er jeg helt vild med. Det er jo fantastisk!

Claus Holstein, adm. direktør, Aalborg Havn

RGS Nordic har i forvejen et behandlingsanlæg på Rørdalsvej i Aalborg Øst. Nu rykker virksomheden så også ind i lokalerne på Savannevej 2.

Og nyheden om de nye 'beboere' glæder Claus Holstein, der er administrerende direktør for Aalborg Havn.

- Det er jeg helt vild med. Det er jo fantastisk. Og det er det af flere årsager. Miljø er jo kommet for at blive, som det så populært bliver sagt. Det er en fantastisk vigtig industri, dét her med at kunne recirkulere og genbruge. Det er vejen frem siger en begejstret Claus Holstein.

Om RGS Nordic

  • Specialister i behandling af forurenet jord, industrispildevand og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald.
  • Driver mere end 35 modtage- og behandlingsanlæg i Danmark, Sverige og Norge.
  • Behandler en tredjedel af alt affald fra bygge- og anlægsprojekter i Danmark.
  • Driver Nordens største kommercielle biologiske anlæg til rensning af industrispildevand - det ligger i Stigsnæs.
  • Modtager mere end 2,5 millioner tons jord og affald på anlæggene hvert år.
Kilde: RGS Nordic

RGS Nordic: - Vi fordobler vores kræfter i Aalborg

Hos RGS Nordic er man også meget tilfredse med indflytningen på Aalborg Havn. Den vil styrke virksomhedens tilstedeværelse i det nordjyske.

- Det er over en fordobling af vores kapacitet af det, vi har i Aalborg i dag, og det betyder rigtig meget. Det er nemlig vigtigt at have meget plads, når man driver en affaldssortering, fortæller Johnny Kristensen, der er sælger hos RGS Nordic.

Aalborg Havn: - Vi har højnet sikkerheden

IF Group mødte stor kritik tilbage i 2016 fra Aalborg Kommune og Aalborg Havn for at have opbevaret alt for store mængder norsk bilaffald. Så store mængder, at bjerget af autoskrot i 2016 brød i brand.

Direktør i Aalborg Havn, Claus Holstein, mener dog ikke, at Aalborg Havn bør opgive affaldssorteringen.

- Vi er jo blevet klogere af det, der er sket. Så vi har lavet nye systemer, nye lejeaftaler, og RGS er indstillet på at bakke op, sådan at hvis der sker nogle uheld, at de også er medansvarlige for det, garanterer Claus Holstein.

RGS Nordic forventes at flytte ind på den nye grund i løbet af foråret.