Robot-Robert skal være blandt verdens førende

Teknologien skal spille en stor rolle indenfor neurorehabilitering.

Der mangler varme hænder i sundhedssystemet, og de, der er, løber hurtigt. Sommetider for hurtigt

Nu kan Robert være løsningen på de udfordringer. Robert er en robot, som er blevet navngivet af udviklerne, og teknologien bag Robert er udviklet af ansatte og studerende på Aalborg Universitet.

Robotten kan hjælpe patienter i genoptræningen med forskellige øvelser efter lammelser grundet hjerneskader. 

- Den kan lave alle de gentagelser, der er de rigtige for borgeren, og er ikke begrænset af, hvor meget tid man har, og hvor mange kræfter fysioterapeuten har, siger Keld Thorsen, der er administrerende direktør hos Life Science Robotics. 

VIDEO: Se indslaget herunder: 

Blandt verdens førende

Robotten er solgt til 12 forskellige lande, mens den bruges 16 forskellige steder i Danmark. Og udover at hjælpe personer i genoptræning så vil den også kunne hjælpe det stigende antal ældre, som kommer de kommende år.   

- Der bliver flere og flere ældre, og der er færre og færre til at tage sig af de ældre, og det vil sige, der er flere, der skal tages af.

- Og her vil robotterne være et rigtig godt hjælpemiddel, siger Keld Thorsen. 

Teknologien, som er udviklet, kan også bruges i andre robotter end lige Robert. 

- Vi har også andre produkter i vores pipeline, som vi også sidder og arbejder på. Jeg tror helt sikkert, der er et kæmpe potentiale for, at det kan blive meget større og komme ud til mange flere, siger Mathias Klæstrup Mikkelsen, der er softwareingeniør i Life Science Robotics.

Selvom håbet er, at der kommer flere produkter de næste år, så vil Aalborg stadig være hjemmebanen. 

- Om ti år skulle vi gerne være blandt de førende inden for neurorehabilitering, og vi satser stadig på, vi er boende her i Aalborg også om fem og ti år, siger Keld Thorsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland