Aalborg Kongres & Kultur Center var mandag aften klædt i rødt for at støtte livebranchen, som lider under coronakrisen. Foto: René Ryom

Rødt lys støtter blødende kulturbranche

Aalborg Kongres & Kultur Center markerede mandag, at kulturbranchen og dens leverandører er hårdt ramt af coronakrisen.

Rødt lys ved et teater betyder normalt udsolgt. Helt så godt går det ikke for tiden for kulturbranchen, som er i krise på grund af nedlukningen i forbindelse med corona-epidemien – også selv om det nu er tilladt at holde siddende koncerter for op til 500 personer.

På den baggrund valgte Aalborg Kongres & Kultur Center mandag aften klokken 22 at deltage i en lysdemonstration, hvor en række danske bygninger med relation til koncertvirksomhed og anden oplevelsesøkonomi lyste rødt for at symbolisere en blødende branche.

- Vi vil gerne være med til at markere, at hele branchen og ikke mindst vores leverandører og backstage-medarbejdere er påvirkede af denne krise, siger direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center Nicolaj Holm.

Livebranchen mister primær indtægtskilde

Demonstrationen er en tilslutning til det tyske initiativ Night of Light, hvor mere end 5000 tyske bygninger med forbindelse til oplevelsesøkonomien også lyste rødt mandag aften.

Den danske del af demonstrationen arrangeres af den nystartede sammenslutning We Are Events Danmark bestående af en række aktører med relation til dansk koncertvirksomhed. I en pressemeddelelse skriver We Are Events Danmark:

"Den danske musikbranche er i dyb krise. Livebranchen var den første, der lukkede ned, og det bliver den sidste, der bliver åbnet igen. Alligevel har regeringen besluttet, at der ikke tages hensyn til alle, der arbejder i livebranchen, i hjælpepakkerne. Beslutningen står som en kolossal trussel for livebranchens økosystem af indholdsleverandører, der alle lønnes af artisternes honorarer, og som nu står uden deres primære indtægtskilde: sommerhalvårets koncerter. "

Nogle af de aktører, der deltog i lysdemonstrationen mandag klokken 22:

Aalborg Kongres & Kultur Center

Christiansborg Slotsplads

Copenhill, København

Den gamle station i Stubbekøbing

Forbrændingen, Albertslund

Karosserifabrikken, Helsingør

Operaen, Christiania

Parken Sport & Entertainment, København

Planetariet, København

Pumpehuset, København

Roskilde Domkirke

SGM Light, Sommervej 23, 8210 Aarhus V

SMVdanmark, Islands Brygge 26, København S

Taastrup Teater- og Musikhus, Taastrup

Vester Allé 15, 8000 Aarhus inklusive VoxHall, Atlas, Spot Festival, Promus og GAFFA