Foto: Mick Knive Anderson (Arkivfoto)

Rolig nat på akutmodtagelserne: Kun tre fyrværkeriskader

Lettere forbrændinger fra fyrværkeri og berusede nordjyder prægede akutmodtagelsen i Aalborgs arbejde nytårsnat, og overgangen til 2017 betegnes som rolig.

Overgangen fra 2016 til 2017 blev, set med det nordjyske sundhedspersonales øjne, en relativt rolig affære.

På akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital hvor alle alvorlige fyrværkeriskader i Nordjylland behandles, har kun tre nordjyder i løbet af natten været inde for at få behandling. Og klokken 07.45 nytårsdag var to af disse allerede udskrevet igen.

Sygeplejerske Majbritt Bonde fortæller, at de tre fyrværkeriskader er afstedkommet af furværkeribatterier i to tilfælde mens en raket har været skyld i den tredje. En af de tre patienter kom på skadestuen med overfladiske brandsår i ansigtet og kunne efter endt behandling og en tur omkring en øjenlæge tage hjem igen. En anden patient havde pådraget sig lidt voldsommere forbrændinger på kroppen og er søndag morgen stadig indlagt på grund af smerter. Majbritt Bonde vil dog ikke kategorisere nogen af skaderne som alvorlige fyrværkeriskader.

Udover fyrværkeriskader var sundhedspersonalets arbejde nytårsnat rettet mod berusede personer og normal tilskadekomst, der ikke kan tilskrives det nye års komme.

Læs også Vildfaren raket satte ild til købmandsbutik