Foto: Anders Hestbek

Rookie Day: Amerikansk fodbold for nybegyndere

Inden en af verdens største sportsbegivenheder, Super Bowl, inviteres danske unge til at prøve kræfter med amerikansk fodbold.

AaB eighty-niners inviterede i dag til såkaldt Rookie Day for at få endnu flere til at komme i gang med at spille amerikansk fodbold.

Selvom amerikansk fodbold kan se lidt voldsomt ud med sammenstød og beskyttelsesudstyr, så er det ifølge arrangørerne en sportsgren for både drenge og piger og kvinder og mænd i alle aldre. Charmeoffensiven sker på dagen for det store amerikanske Super Bowl, som bliver spillet i nat.

- Når en ny spiller kommer herud ved han jo ikke, om han vil være ham der løber med bolden, griber eller tackler. Så vi prøver at lave en introduktion til alle de forskellige ting, så når man kommer ud som ny spiller får man lov til at prøve lidt af hvert.

Super Bowl bliver af nogle betegnet som verdens største sportsbegivenhed. Hvert år ser omkring 100 millioner amerikanere med. Dertil kommer 50-65 millioner kroner seere fra resten af verden. Derfor er det enormt dyrt at købe reklameplads i pauserne. Sidste år kostede det 5,25 millioner dollars at få en 30 sekunders reklame sendt under showet.