Foto: Lone Vad Dam

Røvere truede taxachauffør med signalpistol: Nu er de dømt

To mænd, der i januar begik røveri mod en spillehal og en taxa blev fredag dømt ved Retten i Aalborg.

To mænd på henholdsvis 18 og 51 år er ved Retten i Aalborg fundet skyldige i to røverier i Aalborg i starten af året.

Den 18-årige blev idømt to år og tre måneders fængsel, men kun seks måneder af straffen blev gjort ubetinget. Derfor blev han efter fredagens retsmøde løsladt.

Den 51-årige Talal Ayad blev idømt to års ubetinget fængsel. Begge modtog dommen.

Røverierne fandt sted 20. januar om aftenen og godt et døgn senere - 22. januar klokken 00.53. I forbindelse med det sidste af de to røverier blev de dømte anholdt.

Her havde de netop begået røveri mod en taxachauffør på Parkvej i Aalborg. Det var her, de to dømte ønskede at blive kørt hen, men ifølge anklager ved Nordjyllands Politi Jette Rubien, ville chaufføren hellere sætte dem af på en nærliggende tankstation, da han havde på fornemmelsen, at turen kunne ende galt.

På Parkvej sluttede turen med at den 18-årige satte en signalpistol for tindingen af chaufføren mens Talal Ayad ifølge anklageskriftet sagde: "Dette er et røveri, vi skal have dine penge." Den 18-årige truede derefter chaufføren på livet flere gange.

Udbyttet af røveriet blev blot 1500 kroner og  blot 18 minutter senere blev de begge anholdt på en nærliggende vej.

I forbindelse med den indledende efterforskning blev den 18-årige koblet sammen med et røveri mod en spillehal i Aalborg. Røveriet fandt sted i det samme område som taxa-røveriet og til grundlovsforhøret erkendte den 18-årige, at det var ham, der havde begået røveriet, og at det var den samme pistol, der blev brugt.

Ved dette røveri holdt Talal Ayad vagt udenfor mens den 18-årige inde i spillehallen ved at true ekspedienten på livet med signalpistolen, fik udleveret 8500 kroner.

Ifølge anklager Jette Rubien var det narkogæld der drev de to personer til at begå de voldsomme røverier.

Retssagen omfattede 18 tiltalepunkter, men den 18-årige var "kun" tiltalt for de to røverier og besiddelse af den plomberede - og dermed ufarlige - signalpistol. Talal Ayad derimod var ydermere tiltalt for overtrædelse af våbenloven, adskillige tyverier og narkokriminalitet.