Kronprins Frederik er igen i år klar på startstregen til hans royale motionsløb i blandt andet Aalborg den 1. juni 2020. Foto: Lars Horn (pressefoto)

Royal Run: Nu har 15.000 løbere tilmeldt sig

I år er der plads til 20.000 løbere og gående, som har lyst til at motionere sammen med Kronprinsen og hans familie. Og mange af startnumrene er allerede revet væk.

Det smukke ved Royal Run er at vi har en fællesskabsoplevelse, hvor alle kan være med. Der er både dem som er vant til at deltage i motionsløb, men så sandelig også dem som aldrig har været med i sådan et arrangement før.

Jørgen Hein, ansvarlig for Royal Run

Når chancen for at komme helt tæt på Kronprins Frederik og hans familie byder sig, så er vi her i Nordjylland hurtige til at gribe den.

I hvert fald har 15.000 allerede meldt sig til Royal Run-løbet, der afholdes i Aalborg den 1. juni. Et løb, hvor der de seneste år har været gode muligheder for at komme helt tæt på den royale familie og måske endda løbe ved siden af Kronprinsen eller sikre sig en selfie. 

- Lige siden vi startede op for to år siden, har vi vidst at netop dette event har en enormt bred appel, men alligevel overrasker det, at vi så tidligt kan sætte ny deltagerrekord med 15.000 tilmeldte, siger Jørgen Hein, som er ansvarlig for Royal Run.

Med 15.000 deltagere har Royal Run i Aalborg dermed sat ny deltagerrekord. Det sker, fordi man i år har gjort plads til 20.000 løbere - i 2018 løb 9.200 med og i 2019 var der 13.200 tilmeldte.

Deltagerne kan vælge at løbe eller gå one mile eller fem kilometer – eller løbe 10 km. Desuden kan hele familien inklusive de mindste være med på familie-mile.

Sådan så det ud i 2019, da der sidst blev løbet Royal Run i Aalborg:

02:32 Luk video

Mange nye løbere deltager i år 

Der er naturligvis en del nordjyder, som de seneste to år har fået smag for at motionere side om side med kronprinsen, men i år har også rigtig mange nye løbere valgt at teste sig selv af.

- Det smukke ved Royal Run er at vi har en fællesskabsoplevelse, hvor alle kan være med. Der er både dem som er vant til at deltage i motionsløb, men så sandelig også dem som aldrig har været med i sådan et arrangement før. Faktisk kan vi se at hele 62 procent af de tilmeldte, aldrig har været med i et løb før – eller kun i Royal Run de tidligere år, siger Jørgen Hein.

Se Kronprinsesse Mary løbe med på 5 km-distancen:

00:54

Et par minutter efter klokken 13 i dag gik starten for dagens første distance ved Royal Run i Aalborg.

Luk video

Royal Run

  • Løbet blev afviklet første gang 21. maj 2018 i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødseldag i Danmarks fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.
  • Der blev løbet to distancer: en mil (1,609 km) og 10 km.
  • Der var 70.500 deltagere til Royal Run i alt i de fem byer.
  • Kronprins Frederik løb selv One Mile i de fire førstnævnte byer og sluttede af med 10 km i København.
  • Royal Run fandt sted igen 10. juni 2019 i Aarhus, Aalborg, København/Frederiksberg og Rønne. I alt var der 82.028 tilmeldte i de fem byer.
  • Kronprins Frederik deltog på One Mile i Aarhus og 10 km i København. Kronprinsesse Mary deltog på One Mile og 5 km i Aalborg, mens deres fire børn deltog på Familie-milen i København.
  • Dette års Royal Run finder sted i Nuuk på Grønland 28. maj 2020 samt i Sønderborg, Aalborg, København, Odense og Bornholm den 1. juni 2020.
     
  • Kilde: Royal Run