LIGE NU:

Royal Run: Nu har 15.000 løbere tilmeldt sig

I år er der plads til 20.000 løbere og gående, som har lyst til at motionere sammen med Kronprinsen og hans familie. Og mange af startnumrene er allerede revet væk.

quote Det smukke ved Royal Run er at vi har en fællesskabsoplevelse, hvor alle kan være med. Der er både dem som er vant til at deltage i motionsløb, men så sandelig også dem som aldrig har været med i sådan et arrangement før.

Jørgen Hein, ansvarlig for Royal Run

Når chancen for at komme helt tæt på Kronprins Frederik og hans familie byder sig, så er vi her i Nordjylland hurtige til at gribe den.

I hvert fald har 15.000 allerede meldt sig til Royal Run-løbet, der afholdes i Aalborg den 1. juni. Et løb, hvor der de seneste år har været gode muligheder for at komme helt tæt på den royale familie og måske endda løbe ved siden af Kronprinsen eller sikre sig en selfie. 

- Lige siden vi startede op for to år siden, har vi vidst at netop dette event har en enormt bred appel, men alligevel overrasker det, at vi så tidligt kan sætte ny deltagerrekord med 15.000 tilmeldte, siger Jørgen Hein, som er ansvarlig for Royal Run.

Med 15.000 deltagere har Royal Run i Aalborg dermed sat ny deltagerrekord. Det sker, fordi man i år har gjort plads til 20.000 løbere - i 2018 løb 9.200 med og i 2019 var der 13.200 tilmeldte.

Deltagerne kan vælge at løbe eller gå one mile eller fem kilometer – eller løbe 10 km. Desuden kan hele familien inklusive de mindste være med på familie-mile.

Sådan så det ud i 2019, da der sidst blev løbet Royal Run i Aalborg:

 

Mange nye løbere deltager i år 

Der er naturligvis en del nordjyder, som de seneste to år har fået smag for at motionere side om side med kronprinsen, men i år har også rigtig mange nye løbere valgt at teste sig selv af.

- Det smukke ved Royal Run er at vi har en fællesskabsoplevelse, hvor alle kan være med. Der er både dem som er vant til at deltage i motionsløb, men så sandelig også dem som aldrig har været med i sådan et arrangement før. Faktisk kan vi se at hele 62 procent af de tilmeldte, aldrig har været med i et løb før – eller kun i Royal Run de tidligere år, siger Jørgen Hein.

Se Kronprinsesse Mary løbe med på 5 km-distancen:

Et par minutter efter klokken 13 i dag gik starten for dagens første distance ved Royal Run i Aalborg.

Royal Run