LIGE NU:

Ruth Østergaard Poulsen har fundet sit kald mellem sygdom, sorg og lidelse

Ruth Østergaard fandt sit kald som præst, da hun for 18 år siden blev hospitalspræst på Aalborg Universitetshospital. Selvom det har personlige omkostninger.

Ruth Østergaard Poulsens arbejdsliv som hospitalspræst er fyldt med alvorlig sygdom, sorg, lidelse og død. Alligevel elsker hun jobbet nu på 19. år, og selv om pensionsalderen nærmer sig, har hun ikke megen lyst til at sige det fra sig.

quote Jeg havde en kollega, da jeg valgte at blive sygehuspræst, han spurgte mig om jeg var lidelsesliderlig? ... Men det tror jeg ikke, jeg er. Men det er mit element.

Ruth Østergaard Poulsen

- Det er så stor og måske for stor en del af min identitet. Jeg elsker det arbejde, og jeg har det virkelig som en fisk i vandet. Og det er der, jeg synes det er utroligt givende - og jeg er også meget ydmyg over for det at få lov til at være sammen med mennesker i sådan en situation, hvor de er fuldstændig nøgne. Og nogle gange er de jo det, uddyber 66-årige Ruth, der er opvokset i et indremessionsk og kærligt hjem i Thy.

Personlige omkostninger

Ruth Østergaard Poulsen bor i Aalborgs midtby sammen med sin mand gennem 40 år, Tommy Poulsen. Hjemme holder Ruth af at sidde i den gode stol i karnappen og med strikketøjet i hænderne.

- Der rekreerer jeg også. Og så bliver jeg ingen, fortæller Ruth og holder armene skærmende over hovedet, mens hun fortsætter:

- Selv min mand ved, hvis jeg sidder i den karnap: Han skal holde sig væk! Og det er jo ikke gode tegn, når selv ens allernærmeste, de bliver støj på senderen. Men sådan er det. Jeg kører simpelthen metaltræt i kontakt, kontakt, kontakt, kontakt. Og så har jeg enomrt brug for at se ingen. Hule - så er det huletid, indrømmer Ruth, der også får en time out fra sorg og lidelse, når hun leger med de fire højtelskede børnebørn eller går på café og i butikker med en god veninde.

Få meget mere at vide om Ruth Østergaard Poulsen, når hun fortæller om sit livs Højdepunkt, Lavpunkt, Vendepunkt, Stresspunkt, Holdepunkt , Brændpunkt og Punktum og meget mere.

Se udsendelsen på TV2/Nord søndag den 6. januar kl ca. 19.45 og fortsættelse på SALTO frem til kl 20.20

Se snigpremiere og hele serien Portrætter Punkt for Punkt her.

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

250721 FO Lærke Elisabeth Jakobsen

Lærke måtte lære sin søn, hvad en luder er efter tur på stadion

20190426-182659-2_37Mb

Betjente angrebet under anholdelse

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Til forsiden

Til forsiden