LIGE NU:

Så skete det igen: Bulgarsk chauffør strandet i Nordjylland

Endnu en bulgarsk chauffør er nu strandet på sjette døgn uden adgang til et toilet og indkøbsmuligheder.

Så skete det igen. Endnu en bulgarsk chauffør er nu strandet på sjette døgn uden adgang til et toilet og indkøbsmuligheder, efter hans lastbil er gået i stykker. Han holder på Øster Uttrup Vej ved tilkørslen til E45 i nordlig retning. Der er ingen hjælp at hente fra vognmanden i Bulgarien.

Denne bulgarske chauffør har selv skaffet sig hjælp, derfor har han det godt, fortæller chaufføren. 

Det er den bulgarske chaufførs vognmand, der har ansvaret for at udbedre skaden og skaffe hjælp til chaufføren. Men det kan, som man ser med den havarerede lastbil ved Aalborg, trække ud. Det betyder, at de østeuropæiske chauffører reelt ikke kan gøre meget andet end at vente.

Den 22. december 2015 skete præcis det samme, hvor en anden bulgarsk chauffør sad fast - Denne gang blev det til flere dage uden mad og drikke, før danske kolleager fik nok og gav ham mad. Den gang skulle chaufføren vente til efter nytår, før det blev gjort noget fra vognmandens side. 

I begge tilfælde er vognmanden også selv fra Bulgarien. Og når lastbilerne går i stå, er det er ikke vognmanden hjemme i Østeuropa, der taber, men chaufførerne - der holder tilbage i et fremmede land, og i nogen tilfælde uden mad og drikke.

Gense indslaget fra den 30. december, hvor en flok danske chauffører fik medlidenhed med en bulgarsk chauffør, der i over en uge havde opholdt sig på en rasteplads uden mad, drikke og penge: