LIGE NU:

Sag om TV Bingo ender på bordet hos EU-kommissionen

Europa-Parlamentet har kigget på sagen om SIFA TV Bingo. De mener, at hvis det er EU-lovgivning, der spænder ben for, at TV Bingo ikke kan fritages for de nye afgifter på spil, og det bør laves om.

I 35 år har SIFA TV Bingo, som sendes fra Aalborg, rullet over skærmen, men fra årsskiftet kan det være slut. På grund af en ny lov om højere afgifter på spil, er TV Bingoet nu lukningstruet.

Det landsdækkende TV-bingo støtter over 200 foreninger hvert år i form af donationer fra det overskud, som SIFA skaber. Men med en afgiftsændring fra 20 procent til 28 procent vil der ikke være noget overskud at donere fra.

Flere har taget kampen op

Flere politikere på Christiansborg er gået ind i sagen for at få TV Bingoet undtaget de højere afgifter, men uden held.

quote Det er helt skævt, fordi reglerne er lavet for at forhindre ludomani og store online-platforme, og ikke lokale spil som tv-bingo, der bidrager rigtigt meget til lokalmiljøet og forenings-Danmark

Niels Fuglsang (S), EU-Parlamentet

Derfor har Europa-Parlamentet nu set på sagen og den redegørelse, som Skatteministeriet er kommet med. Redegørelsen forklarer, hvorfor SIFA TV Bingo ikke kan undtages fra de højere afgifter. Som reglerne er nu, bliver SIFA nemlig sammenlignet med andre onlinekasinoer. I følge Europa-Parlamentet vil man ikke fritage SIFA TV Bingo for reglerne, da man er nervøs for, at det vil gå imod EU's regler om ulovlig statsstøtte. Og er det tilfældet, bør det laves om, siger Niels Fuglsang, der valgt ind i EU-Parlamentet for Socialdemokratiet.

- Det er helt skævt, fordi reglerne er lavet for at forhindre ludomani og store online-platforme, og ikke lokale spil som tv-bingo, der bidrager rigtigt meget til lokalmiljøet og forenings-Danmark, siger han.

Derfor har han torsdag indsendt følgende til EU-Kommissionen:

 

 

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden