Se billederne: F35-fly lander i storcenter

Besøgende kan nu komme ind i cockpittet.

Det er ikke normalt lige det, man regner med at se på en shoppingtur i Aalborg Storcenter. 

Blandt butikker og caféer står et F16-fly nemlig parkeret, mens Danmarks nyeste F35-fly står foran indgangen. 

Det sker som en del af en udstilling, Aalborg Storcenter har arrangeret i samarbejde med Flyvestation Aalborg.

- Det giver jo vores kunder en kæmpe oplevelse. Vi håber, det giver stor opmærksomhed, siger Niels Adolfsen, centermanager i Aalborg Storcenter.

De to fly er ankommet med ladvogne fra Flyvestation Aalborg. Og proceduren med at få de to kampfly ind i et storcenter er ikke helt ligetil. 

Det ene er blevet skilt ad i flere dele for at komme igennem indgangen, mens det andet var for stort til at komme igennem, og derfor måtte blive stående ude foran.

Stor succes

Det er ikke første gang, et fly er landet i Aalborg Storcenter. I februar 2022 blev F16-flyet udstillet i storcenteret i 14 dage.

Dengang fik centeret 240.000 besøgende på 14 dage. Centermanager Niels Adolfsen tror, det kan blive til endnu flere denne gang. 

- Hvis det stikker helt af, tror jeg da måske godt, folk kan finde på at komme fra hele Jylland for at se flyene igen, især nu hvor vi også har F35, siger Niels Adolfsen.

F35 flyet er Danmarks nyeste kampfly, der blandt andet har et meget veludviklet våbensystem.

Forsvaret modtog flyene 1. oktober 2023. Det er dermed også første gang, de udstilles kommercielt i Danmark. 

Og det er ikke helt uden grund, Flyvestation Aalborg går med til at udstille de to store fly. 

- Vi får en masse opmærksomhed, og det gør, at vi kan sætte fokus på vores mange uddannelser, folk kan optages på, siger Morten Valentin, der er presseofficer i Flyvestation Aalborg. 

Det var blandt andet på grund af den store succes sidste år, de valgte at gentage eventen. 

- Sidst vi var her, kunne vi mærke, at opmærksomheden på de ting, vi gerne ville have folk til at se på, steg væsentligt, siger han. 

Og nu kan shoppinggæster altså få lov til at nærstudere og komme ind i cockpittet på de to kampfly. De står parkeret ved centeret i tre uger. Seneste nyt

fra Nordjylland