Foto: Jesper Lange/TV2 Nord

Foto: Jesper Lange/TV2 Nord

Foto: Jesper Lange/TV2 Nord

1 af 3

Se billederne: Smagsprøve på kæmpe kunstværk i Aalborg

I 2020 forventes 68 kupler at danne ramme om verdens største kunstværk i glas i det vestlige Aalborg. Torsdag blev en én-til-én model af en kuplerne sat op.

Verdens største kunstværk i glas skal i 2020 stå færdig i Aalborg, når den argentinske kunstner Tomás Saracenos opfører værket Cloud City på den gamle spritgrund i det vestlige Aalborg. 

Læs også Aalborg får verdens største kunstværk i glas

Kunstværket kommer til at bestå af flere kupler i glas, staplet op på hinanden. Torsdag blev der opstillet en én-til-én model af en enkelt af disse kupler lavet af metal i Aalborg, og vi har samlet billederne af modellen i galleriet øverst i artiklen.

Cloud City vil bestå af 68 glaskupler på hver 4,5 meter i diameter, og værket forventes at koste 100 millioner kroner. Det vil række 30 meter op i luften og bliver dermed en meget tydelig del af havnefronten i Aalborg Vestby. 

Sådan kommer det færdige Cloud City til at se ud Foto: Cloud City

Med opførelsen af kunstværket følger en omdannelse af hele industriområdet i Vestbyen, der ligeledes skal stå færdig i 2020. 

Det er Spar Nord Fonden, Ny Carlsbergfondet, Aalborg Kommune, Det Obelske Familiefond og A. Enggaard, der er gået sammen om at finansiere kunstværket. 

Sådan kommer det færdige Cloud City til at se ud  Foto: Cloud City