Se interviewet her: AaB-direktør trækker en streg i sandet med Hamrén-fyring

AaB-direktør, Thomas Bælum, forklarer baggrunden for fyringen af Erik Hamrén.

- Manglende resultater. 

Sådan lyder det koldt fra administrerende direktør og fungerende sportschef, Thomas Bælum, da TV2 Nord snakker med ham efter offentlliggørelsen af fyringen af Erik Hamrén.  

- Det er aldrig populært at skifte træner, men nogle gange er det, det greb der er. Vi ligger sidst i tabellen, og der har været langt mellem sejrene, derfor er vi nødt til at gøre noget nu, konstaterer han.

Se hele interviewet længere nede i artiklen:

En ud af mange

AaB's fyring af Erik Hamrén mandag er endnu en i bunken. 

Svenskeren blev fyret efter blot seks måneder, ligesom den forgangne cheftræner Lars Friis, der blot fik fire dage mere end Erik Hamrén. 

Dermed har Superligaklubben gennem de seneste år skabt en del fokus på netop træner-området i klubben, der har været meget svingende de seneste 10 år - og særligt den nuværende sæson.

- Vi har løbende evalueret på situationen, hvor både bestyrelse og ledelse har været inde over, så nu bliver der trukket en streg i sandet, fortæller Thomas Bælum om den nyeste træner fyring. 

Manglende resultater

AaB spillede søndag den sidste kamp i grundspillet på hjemmebane. Modstanderen var Randers FC, og her endte nordjyderne med at tabe med 1-0, hvilket gav dem sidstepladsen i tabellen.  

- Det var ikke på baggrund af resultatet søndag, men på baggrund af den seneste tids manglende resultater, forsikrer Thomas Bælum dog, selvom fyringen kom kort efter det seneste nederlag.

Erik Hamrén kom til klubben, efter man fyrede nyansatte Lars Friis af samme årsag. Dengang var svenskeren det helt store håb for overlevelse. 

- Vi håbede alle på, at han kom ind med sin store erfaring og ro og gav os de sejre, der skulle til, forklarer Thomas Bælum og tilføjer. 

- Det er aldrig sjovt at sige farvel til en medarbejder. Erik (Hamren, red.) er en fantastisk person, som altid har været en gentleman begge gange, han har været i klubben, så det er altid en hård dag at sige farvel. 

Se hele indslaget herunder:

Hiljemark tager over 

AaB meddelte sammen med Erik Hamréns fyring, at det bliver assistenttræner Oskar Hiljemark, der kommer til at overtage posten som fungerende cheftræner. 

- Man håber altid på, at der kan blive udløst nogle få procenter, som gør, at vi kan få tippet de her kampe, hvor vi har været meget tæt på, over til vores fordel. Vi tror ikke, at det bliver en kæmpe revolution at skifte træner, men vi håber, at Oskar (Hiljemark, red.) kan fortsætte noget af det gode arbejde, som er lagt i metoden og truppen, forklarer direktøren om valget. 

Som udgangspunkt er Oskar Hiljemark træner resten af den igangværende sæson. Om der arbejdes på at finde en ny træner til efter sæsonen, vides endnu ikke. 

Det er ikke en løsning, som rækker flere år ud i fremtiden?

- Det kan det sagtens være, siger Thomas Bælum hurtigt. 

Truppen skal samle sig

Mens omverden fik beskeden omkring Erik Hamréns fyring gennem en pressemeddelelse fra klubben, 

- Nu skal stablen have lov til at samle sig efter meldingen her, og så skal der lægges en plan. Nu har vi også en landsholdspause, som gør, at de kan justere de ting, de gerne vil, og så handler det om at vinde fodboldkampe, fastslår han. 

Spillerne blev orienteret omkring fyringen af Erik Hamrén, samtidig med at beskeden på, at det nu handler om at samle point. 

- Det der er mest karrierefremmende for cheftrænere er at vinde kampe, lyder det fra Thomas Bælum omkring forventningerne til Oskar Hiljemark. 


Seneste nyt

fra Nordjylland